Hirdetés

SVED tavaszi partnernap - régi ismerősök, új disztribúciók

A napokban került sor a SVED Zrt. kereskedelmi partereinek szervezett tavaszi dealertalálkozójára, melynek új helyszínként ezúttal a zuglói Hotel Ében adott otthont. A Prohardver! ez alkalommal is médiapartnerként volt jelen a rendezvényen, melyen a cég fontosabb disztribúcióinak képviselői tartottak előadást – közülük sokan évek óta résztvevői a hasonló partnertalálkozóknak, de akadtak új arcok, új márkák képviseletében.


Diczházi Dezső: felfelé igyekszünk

A partnernapot immár hagyományosan Détár Imre vezérigazgató rövid köszöntője nyitotta, majd Diczházi Dezső kereskedelmi igazgató értékelte a legutóbbi találkozó óta eltelt időszak eseményeit, és rövid betekintést nyújtott a cég távlati terveibe. A cégvezető hangsúlyozta, hogy a vállalat a nehéz gazdasági helyzet, és az érintett piacokra jellemző stagnálás, telítődés dacára továbbra is töretlenül fejlődik, portfóliója az elmúlt hónapokban több új gyártóval is kiegészült (Nero szoftverek, Inform UPS-ek, Port Designs táskák és notebookállványok), miközben a SVED Zrt. továbbra is aktív szervezője, résztvevője a viszonteladók munkáját segítő szakmai rendezvényeknek, előadássorozatoknak.

A bemutatóelőadások sora éppen az egyik új disztribúció, a francia Port Designs ismertetőjével kezdődött. Az elsősorban noteszgép-hordtáskák gyártásában utazó vállalat hazánkban elsőként a SVED Zrt.-vel kötött együttműködés révén kerülhet reflektorfénybe. Mint az előadás során megtudtuk, a Port Designs komoly, idestova tizenöt éves múltra visszatekintő vállalat, mely a kezdetekkor elsősorban OEM beszállítóként volt jelen a piacon, majd egy öt évvel ezelőtti tulajdonosváltás kapcsán a régi profilt megtartva végfelhasználói értékesítésbe kezdett. A táskáinak túlnyomó részét Franciaországban gyártó cég innentől komoly sikereket könyvelhetett el magának, a Port Designs így mostanra a honi piacon második helyezett, olyan márkákat maga mögé utasítva, mint a Dicota vagy a Samsonite.

A több ismert gyártóval stratégiai viszonyt ápoló vállalat táskáival igyekszik minden igényt lefedni, mindemellett a termékek minősége rendkívül meggyőző, és ami talán a legfontosabb; mindehhez barátságos árszint társul. A Port Designs a táskák mellett a kényelmesebb munkavégzést segítő termékekkel is jelen van a piacon: az EOS (Ergonomic Office Supply) szériában jelenleg négyféle noteszgépállvány található; akad köztük hűtőventilátorral vagy USB hubbal egybeépített példány.

A következő előadást Weiler Árpád, az OKI Systems (Magyarország) Kft. szakembere tartotta. A japán gyártó hazai képviseleténél elsősorban az új termékek bemutatására helyezték a fő hangsúlyt. Az OKI újabb képalkotó készülékeit rendszeresen bemutatjuk lapunk hasábjain is, így például az A3-as színes nyomatokat készítő C8600-as modellről az országban elsőként a Prohardver!-en olvashattak részletesebb beszámolót az érdeklődők. Weiler az új termékek közt ezt a modellt, illetve a PCL és PostScript 3 leírónyelveket is támogató nagyobb testvérét, a C8800-ast is kiemelte. A termékkínálat kiegészül mindezek mellett két rugalmasan bővíthető, otthoni irodáknak, kisebb irodáknak szánt, fekete-fehérben dolgozó nyomtatócsaláddal, a B4250-et váltó B4400-zal és a B4350 utódjaként kezelt B4600-zal.

Az OKI bemutatója után a kitűnő ár/érték arányú hálózatbiztonsági szoftvereket fejlesztő GFI képviselője, Chris Martin kapott szót, aki előadásában elsősorban a három az egyben megoldást nyújtó GFI Languard alkalmazás előnyeit ecsetelte. A GFI Languard Network Security Scanner három alappillérre épülő biztonsági szoftver; az alkalmazás képes felismerni a hálózat sérülékeny pontjait, teljesen automatizált javítást (patch-management) kínál, és auditál. A Windows, Linux, Unix és Mac platformokkal egyaránt kompatibilis alkalmazás több mint 15 000 beépített sérülékenységi vizsgálatot tartalmaz, melyeket egy könnyen használható, egy gépen futó felületen lehet menedzselni.

A GFI Languard mellett a cég portfóliójában szerepel többek közt a professzionális hálózatszintű eseménynapló-felügyeletet nyújtó GFI EventsManager, az automata szerverfelügyeletet, hibakezelést és riasztási funkciókat ellátó GFI Network Server Monitor vagy a hálózatban található mobil adathordozók felügyeletére és korlátozására kifejlesztett GFI EndPointSecurity.

Folytatjuk...

Azóta történt

Előzmények

  • SVED őszi partnernap

    Az immár hagyományosnak mondható rendezvényen a cég legnagyobb gyártópartnerei tartottak előadásokat.

Hirdetés