Nyomtatók és multifunkciós berendezések párbajoztak a Konica Minolta workshopján

Idén immár második alkalommal rendezték meg a Konica Minolta Magyarország szervezésében a Magicolor Akadémiát, mely az elsőhöz hasonlóan ezúttal is szakmabelieknek – legyenek akár nyomdai szakemberek, akár értékesítők – adott lehetőséget arra, hogy a magyar piacon elérhető irodai készülékekkel közelebbről is megismerkedhessenek. A múlt héten tartott egész napos rendezvényen a japán cég hazai képviselete nem elsősorban a saját termékválaszték promóciójára helyezte a hangsúlyt, a Konica Minolta színes nyomtatói és multifunkciós berendezései mellett ott sorakoztak ugyanis a konkurens gyártók hasonló szegmensbe szánt megoldásai.

Az egész napos foglalkozás során a tesztelők közösen értékelték a kiállított nyomtatókat és az azok által előállított nyomatokat. Fontos megjegyezni, hogy a tesztelést végzők csak egy része volt műszaki szakember, így nem csupán technikai oldalról, hanem kereskedelmi szempontból, általános felhasználói szemszögből és – mivel a lézernyomtatók esetében többnyire hosszú távra megvásárolt irodai eszközről beszélhetünk – méret és design tekintetében is minősítették a tesztalanyokat.

Hirdetés

A szempontok között, melyek szerint a berendezéseket osztályozták, olyan lényeges tulajdonságok szerepeltek, mint a nyomtató-eszközillesztők funkciói és ezek használhatósága, a készülékek teljesítménye, a papírkezelés, a kellékanyagok cseréjének bonyolultsága, mely szempontok minden felhasználó számára nagy jelentősséggel bírnak. Magasabb kategóriában, ahol a nyomtatókkal szemben támasztott követelményszint meghaladja az átlagos irodai felhasználás esetében standardnak mondhatókat, a színmenedzsment, a speciális funkciók, a színátmenetek, vékony vonalak, raszter rács, az esetleges nyomtatási egyenetlenségek és a színek elcsúszása került olykor a szó legszorosabb értelmében véve nagyító alá.

Általánosságban elmondható, hogy az asztali lézernyomtatók és a kisirodai multifunkciós egységek szegmensében igazán jelentős eltérések nem mutatkoztak a különböző gyártók termékei között. Felsőbb kategóriákban, ahol a készülékek ára sem elhanyagolható, már jelentős különbségeket eredményeztek a tesztek. Ezen eredményekre hivatkozva, mint már oly sokszor elhangzott más esetekben is, a berendezések ára csak megközelítőleg utal azok minőségére.

Összességben elmondható, hogy a Konica Minolta gépei a sebesség, a használhatóság, a minőség és a design terén is kiváló osztályzatot kaptak az értékeléskor, ami a gyártó elmondása szerint a tudatos tervezésnek, valamint a fejlesztésekre fordított energiának és nem kevés pénznek az eredménye. A rendezvénnyel mindazonáltal nem az volt a cég fő célja, hogy konkurens gyártók termékeit minősítse a Konica Minolta termékeivel szemben, a második Magicolor Akadémia ezért igyekezett az objektív értékelési szempontokat megtartani, mindehhez szakemberi segítséget és teljesen homogén tesztkörnyezetet biztosítva.

Azóta történt

  • Mindenes az irodában

    Bemutatkozik a Konica Minolta energiatakarékos, hálózatban is használható multifunkciós irodai készüléke.

Előzmények

Hirdetés