Hirdetés

Két új, játékosoknak szánt egeret mutatott be a SteelSeries

Hirdetés

A SteelSeries két új rágcsálóval újít, amelyek közül az egyik vezeték nélküli kivitelű. A legszélesebb pontján 69 mm széles, 131 mm hosszú és 43 mm magas, hét gombbal megspékelt Rival 650 Wireless – a PixArt közreműködésével – 12 000 cpi-s, 350 IPS-es TrueMove3+ duálszenzoros belsővel rendelkezik, egy 32-bites ARM processzorral megtámogatva. Maga a TrueMove3 felelős a kurzorkergetésért, míg egy másodlagos optikai érzékelő csak a LoD-dal van elfoglalva. Ennek köszönhetően tetszőlegesen beállítható, hogy az egér emelés során mikor hagyja abba a mozgatás követését és mikor kezdje azt újból. Szó, mi szó, szinte biztosra vehető, hogy a rágcsálóval nem lesznek problémák nagy sebességű cibálás, vagy milliméteres finom mozgatások alatt, bár mi zárójelben azért megkérdőjeleznénk a másodlagos szenzor valós hasznát, és inkább holtsúlynak/mézes madzagnak véljük - különös tekintettel arra, hogy a patkány tömege tisztán 121 gramm, ami nem kevés.

SteelSeries Rival 650 Wireless SteelSeries Rival 650 Wireless SteelSeries Rival 650 Wireless
SteelSeries Rival 650 Wireless [+]

Akárhogy is, a vezeték nélküli üzemet egy 2,4 GHz-es, Quantum Wirelessnek nevezett kapcsolat biztosítja, 1000 Hz-es USB frissítési ráta mellett. Az eszköz támogatja a gyorstöltést, így ha számítógépünk rendelkezik ehhez szükséges USB aljzattal, akkor egy öt perces kakaócsöpögtetés mintegy három órás, egy tizenöt perces pedig nagyjából 10 órás további használatra ad lehetőséget. A SteelSeriesnél nem érték be ennyivel, és a súlyozhatóságot is hozzácsapták a jellemzők listájához, melynek kivitelezése hasonlatos a már korábban megjelent Rival 600-éhoz: a levehető oldallapok alatt bújnak meg a 4 grammos súlyok, amelyekből nyolc darabot kapunk a csomag részeként, így szabadon játszhatunk a számunkra ideális tömegközéppont megtalálásával. A 650-es szoftvere a SteelSeries Engine Software, amelynek segítségével egyebek mellett az elmaradhatatlan nyolczónás RGB fényorgona működését is koordinálhatjuk.

SteelSeries Rival 710 SteelSeries Rival 710 SteelSeries Rival 710
SteelSeries Rival 710 [+]

A szintén hétgombos, nehézsúlyban versenyző (135 gramm) jobbkezes Rival 710 még jobban átesik a ló túlsó oldalára, és másolja a Rival 700 moduláris felépítését, valamint a különféle rezgésekkel operáló visszajelzéseket. A modularitás szó jelen esetben annyit takar, hogy a burkolat felső részét, vagy akár a szenzort is kicserélhetjük másikra (utóbbit egy lézeres PixArt 9800-ra – de miért tennénk ilyet?). A 710-es belsejében jóféle TrueMove3 szív dobog, és a mechanikus kapcsolókra 60 millió klikkes élettartamot ígérnek a SteelSeries háza táján, melyre mi mosolyogva legyintünk. A holmi oldalán kapott helyet egy OLED kijelző, ami mindenféle rendszerközlések és beállítások (mint például az érzékenység, gombkiosztás, profilváltás) megjelenítésére alkalmas, de a driver asszisztálásával Discord vagy Dota 2 értesítéseket, vagy akár személyre szabott GIF állományokat is közszemlére tehetünk rajta. Ezek a funkciók nem csak a tömeget, de a vételárat is növelik – ennek ellenére bizonyosan megtalálja majd a saját vásárlórétegét.

SteelSeries Rival 650 Wireless Rival 710
Szenzor SteelSeries TrueMove3+ duál szenzor SteelSeries TrueMove3
Felbontás 100-12 000 cpi, 100-as lépcsőkben állítható
Tracking speed 350 IPS (SteelSeries QcK-n)
Gyorsulás tűrés 50 G
LOD (Lift-off distance) 0,5-2 mm között állítható ?
Gombok száma 7
Polling rate 1000 Hz (USB)
Kábel 2 méter hosszúságú, lecsatlakoztatható, gumis 1 méter hosszúságú, nem harisnyázott + 2 méter hosszúságú harisnyázott
Világítás igen, 8 zónás RGB igen, 2 zónás RGB
Fizikai méretek 131 x 69 x 43 mm 124,9 x 68,5 x 42 mm
Tömeg 121 gramm (kábel nélkül) 135 gramm (kábel nélkül)
Extrák súlyozható, max. 8 x 4 gramm moduláris felépítés, rezgős visszajelzés, OLED kijelző

A perifériák már rendelhetők, s amíg a Rival 650 Wirelessért és a Rival 710-ért a tengerentúlon 120/100 dollárt, addig a mi földrészünkön 130/110 eurót kér el a dán vállalat.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés