SSD-k és memóriakártyák két gyártótól

Új 2,5”-es SSD-ket, az Indilinx alapú UltraDrive MT széria tagjait jelentette be a Super Talent. A flashalapú tárolók az Indilinx BareFoot vezérlőjét használják a Martini firmware-rel együtt, így átviteli sebességük írásnál és olvasásnál elérheti a 250 és a 255 MB/s-ot. Ismerik a TRIM funkciót és 3 Gbps-os interfészen kapcsolódnak a számítógépre. Az SSD-k elérhetők lesznek SLC és MLC NAND memóriás változatokban is, kapacitásukat tekintve pedig 60, 120 és 240 GB-os verziók várhatók. Az árukról még nem nyilatkozott a gyártó, sőt a megjelenésük pontos időpontja sem derült ki.

Super Talent UltraDrive MT SSD
Super Talent UltraDrive MT SSD

A pár hete bemutatott Express Duo sorozat is új taggal bővül, így a 8 és 16 GB-os pendrive-ok mellett már a 32 GB-os verzió is kapható. A tároló 68 x 17 x 8 mm-es méretű, csatlakozója USB 3.0-s, átviteli sebessége pedig 67 MB/s lehet. Öt év garanciával 60 dollárért szerezhető be.

Super Talent Express Duo 32 GB
Super Talent Express Duo 32 GB

Egészen egyedi formájú microSD-s kártyaolvasót mutatott be a PQI. Az S725 Ninja mindössze 9 x 21 x 34 mm-es méretű. A legfeljebb 32 GB-os kártya a kör alakú rész felpattintható ajtaja mögé rakható be, a 2.0-s USB csatlakozót pedig a körbeforgatható védősapkával óvhatjuk. Két év garancia vonatkozik rá, az ára viszont nem derült még ki.

PQI S725 Ninja [+]
PQI S725 Ninja [+]

Ugyancsak a PQI jelentett be nemrég néhány SDXC memóriakártyát. Ezek Class 10-esek, azaz a minimum 10 MB/s-os átviteli sebesség garantált. Megfelelnek az SD 3.0 szabványnak is, méretük pedig 64 GB-osig terjed. Élettartam garanciát vállal rájuk a gyártó, megjelenésükről és az árakról azonban egyelőre nincs információ.

PQI SDXC
PQI SDXC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés