Hirdetés

Gyors memóriakártyák és egy olvasó

Hirdetés

Minél nagyobb kapacitás belezsúfolása minél kisebb hordozóra, nagyjából ez a tárolók mai fő tervezési szempontja. A GoodRAM ennek megfelelően dobta piacra microSDHC memóriakártyáját, mely 32 GB adat tárolását teszi lehetővé, így tabletekbe, okostelefonokba kiváló választás lehet. A kártya Class 4-es sebességosztályú, de írni akár 10 MB/s-mal, olvasni pedig 20 MB/s-mal is tud. Az SDHC memóriái TLC NAND típusok, azaz triple level cell chipekből épülnek fel. Ezek már cellánként 3 bit információt tárolnak, amivel nagy adatsűrűség érhető el, ráadásul olcsó is, viszont elvileg nagyjából 5000 írási ciklust bír csak egy-egy cella. A széria egyébként 4, 8 és 16 GB-os modelleket is tartalmaz, amikre élettartam garancia is vonatkozik.

GoodRAM microSD 32 GB [+]
GoodRAM microSD 32 GB [+]

A Panasonic Gold szériájában ugyancsak 32 GB-os tárolót mutatott be, de ez a megoldásuk sima SDHC formátumú. A kártya megfelel a 3.01-es (UHS104) szabványnak, vízálló, rázkódás- és hőmérséklettűrő, valamint a röntgensugárzást is bírja. A Class 10-es osztályba tartozik, de egyúttal UHS-I-s is, aminek köszönhetően 95 MB/s-os olvasási és 80 MB/s-os írási tempóra képes. Elérhető lesz 8 és 16 GB-os változatokban is, egyelőre ismeretlen áron.

Panasonic Gold 32 GB Class 10 / UHS-I [+]
Panasonic Gold 32 GB Class 10 / UHS-I [+]

A Scythe beépíthető kártyaolvasóinak sorozatát bővítette egy új modellel. A Kama Reader Jr. egy 3,5”-es fiókba helyezhető, 101 x 25,5 x 90 mm-es készülék. Szinte minden formátumot ismer, köztük az MS, MS Micro, CF, SD, SDHC, MMC, MMC Micro kártyákat is, talán az XD-k hiányoznak egyedül. Került rá egy 2.0-s USB port, az ára pedig 7,5 euró.

Scythe Kama Reader Jr. [+]
Scythe Kama Reader Jr. [+]

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés