Hirdetés

Memóriakártyára rögzítik a műsorokat az új Panasonic tévék

Hirdetés

Egyre több olyan újdonság jelenik meg a televíziókban, amelyek feleslegessé teszik a műsorok rögzítésére szolgáló perifériák beszerzését, használatát. Léteznek olyan modellek, amelyek integrált merevlemezzel rendelkeznek, mások lehetővé teszik, hogy a felhasználó közvetlenül USB-s adattárolóra vegye fel a neki tetsző adást, ám – érdekes módon – odáig senki sem merészkedett, hogy közvetlenül SD kártyára másolja ezeket.

Panasonic TH-L42G3
Panasonic TH-L42G3

A Panasonic bejelentette, hogy már gyártás alatt vannak a G3 és X3 sorozat legelső tagjai, amelyek beépített kártyaolvasóval rendelkeznek, és amelyek módot adnak arra, hogy a felhasználó közvetlenül ezekre rögzítsen. A modellek az SD és SDHC kártyák mellett az SDXC szabványt is támogatják, aminek köszönhetően akár 64 GB-os kártya is bepattintható a tévékbe. Ez azt jelenti, hogy Full HD-s felbontás esetén, 24 Mbps bitráta mellett öt órányi anyag felvételére nyílik lehetőség, ám ha valaki megelégszik 1440x1080 képponttal és 17 Mbps-mal, akkor ez az érték máris felugrik nyolc órára.

Az X3 szériába három termék tartozik majd, a 32"-es TH-L32X3, a 26"-es TH-L26X3 és a legkisebb, 19"-es TH-L18X3. Ezek mindegyike 1366x768 képpontos felbontással operál, és található rajtuk két darab 1.4-es HDMI, egy Ethernet, egy D-sub csatlakozó valamint egy USB port. Árukról konkrétumokat nem árult el a gyártó, azt viszont lehet tudni, hogy fekete és fehér kávával is piacra kerülnek.

A G3 sorozat egyelőre egy elemből áll, a 42 hüvelyk képátlójú TH-L42G3-ból. Ez február 18-án kerül először a japán boltokba. Havonta tízezer darabot gyártanak majd belőle, az ára azonban ennek sem ismert. Rendelkezik beépített médialejátszóval és támogatja a netes tartalmak megjelenítését, valamint a Viera Link technológiát, amelynek köszönhetően egyetlen távirányítóval vezérelhető a háztartásban található összes Panasonic eszköz. Maximális energiafogyasztása a gyártó szerint 92 watt és ugyanannyi csatlakozóval szerelték fel, mint kisebb testvéreit, ami első hallásra egy kicsit kevésnek tűnik.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés