Vezeték nélküli használatra optimalizált kompakt audioeszköz a Sonytól

A Sony bejelentette, hogy 2014-ben Magyarországon is piacra dobja (egyelőre ismeretlen áron), a különféle vezeték nélküli adatátviteli technológiákat használó eszközök mellé szánt hangsugárzóját, az SRX-X9 típusjelzésű modellt.

Sony SRS-X9
Sony SRS-X9 [+]

Barokkos túlzás volna állítani, hogy egy potenciális dizájndíjas darabról van szó, hiszen a készülék leginkább egy egyszerű szürke téglára hasonlít.Összesen 7 darab, felül és elöl elhelyezett magassugárzót építettek az S-Master HX Audio erősítőkkel ellátott termékbe, amelyek maximális RMS kimeneti teljesítménye 154 watt. A 2.1 csatornás eszköz a cégtől kapott információk értelmében teljes skálájú gazdag hangzást és precíz basszust produkál a kettős erősítésű bi-amp mélynyomóból és a dupla passzív "meghajtóból". Az ígéretek szerint ennek köszönhetően nyugodtan fel lehet tekerni a hangerőt, mert tiszta, torzításmentes magas, és földbe döngölő mély hangokat kapunk.

A készülék megkapta a saját fejlesztésű Digital Sound Enhancement Engine (DSEE HX) technológiáját, amely a tömörített MP3 és AAC fájlok esetén az elveszett magas frekvenciás harmóniákat próbálja pótolni. A beépített Wi-Fivel számítógépről az otthoni hálózaton keresztül mód nyílik akár a nagy felbontású hangfájlok streamlésére is. A cég SongPal alkalmazását használva telefonon vagy táblagépen keresztül is könnyedén elérhetőek az olyan népszerű online zenei szolgáltatások, mint a Music Unlimited és a Spotify. Az Apple Airplay támogatás révén pedig hallgathatóak az iPad-en vagy iPhone-on tárolt zenéink is, szintén vezetékek nélkül. Ha pedig valaki rendelkezik egy NFC képes Xperia telefonnnal vagy tablettel, csak hozzá kell érinteni az SRS-X9 hangsugárzókhoz és a kapcsolat a két eszköz között automatikusan létrejön, mindenféle egyéb beállítás vagy kód nélkül. A hírek szerint a termék április környékén kerülhet a boltokba, egyelőre még ismeretlen áron.Gyors ütemben növekvő High Resolution Audio minőségű zenék listája itt található.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés