Hirdetés

Solidigm márkanéven folytatják életüket az Intel SSD-i

A változásra az SK Hynixszal kötött üzlet kapcsán van szükség.

A múlt év októberében írtunk arról, hogy az SK Hynix felvásárolja az Intel NAND flash üzletágát, és az üzlet mostanra le is zárult, legalábbis az első szakasza. Végeredményben minden a megbeszéltek szerint ment végbe, de fontos információ a jövő tekintetében, hogy létrejön egy Solidigm nevű, független leányvállalat.

Az új cégre azért van szükség, mert az eredeti megállapodás szerint az SK Hynix egyelőre a daliani gyárat, az üzletágon belüli dolgozókat és az ügyfélkört, valamint az Intel, SSD-kkel kapcsolatos szellemi tulajdonait vette át. Ugyanakkor a Santa Clara-i óriáscég a 2025-ös esztendő márciusáig használhatja az elérhető gyártókapacitást, amitől további két milliárd dollárért cserébe válnak majd meg nagyjából három és negyed év múlva. Addig is a szóban forgó üzletág önállóan fog működni, és Solidigm márkanévvel újra ki lesz adva az Intel már kifejlesztett, jelenleg is árult SSD-felhozatala. Ezek alapvetően ugyanazok a termékek maradnak, csak dizájnban igazodnak a változásokhoz.

Arról nincs adat, hogy mi lesz a Solidigm sorsa az átmeneti időszak lejártával, de erre a cégre csak az Intel tarthat igényt, az SK Hynix saját márkajelzés alatt is hasznosítani tudja a megvásárolt technológiai hátteret.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés