Átveszi az Intel SSD-k támogatását a Solidigm

Ez vonatkozik a garanciára, illetve a technikai támogatásra is.

Hirdetés

A 2020-as esztendő októberében írtunk arról, hogy az SK Hynix felvásárolja az Intel NAND flash üzletágát, amely üzletet sikerült megkötni, és ennek keretében megszületett a Solidigm nevű független leányvállalat. Ez anno csak az Intel aktuálisan árult SSD-it kínálta fel új néven, de később befutottak az első olyan megoldások, amelyeket az SK Hynix és a Solidigm partnersége hozott létre.

A vállalat most bejelentette, hogy októbertől átveszik az Intel SSD-k garanciáztatását is. Ezt máig az Intel intézi, de manapság már a Solidigm közreműködésével, vagyis a garanciáztatás alapvetően már most is a Solidigmnél valósul meg. A gond az, hogy ez a folyamat erőforrásokat von el az Inteltől, és a garanciára vonatkozó időket is megnövelik, így érthető lépés ezt közvetlenül a tényleges tulajdonosra hárítani.

Ennél talán fontosabb, hogy a korábban Inteltől vásárolt SSD-k technikai támogatása is átkerül a Solidigmhoz, ami megint egy lényeges tényező, mivel a felvásárlással az Intel technikai személyzete is a létrehozott cégnél kötött ki, tehát sokkal hatékonyabban tudnak már segíteni a felmerült problémák megoldásában, mint maga az Intel.

Előzmények

Hirdetés