Sokba kerülhet az inteles SLI

Bevezetésekor 80 dollárba, azaz jelenlegi árfolyamon számítva körülbelül 15 200 forintba kerül az NVIDIA tegnapelőtt bejelentett, Intel processzorokhoz fejlesztett nForce4 lapkakészlete – írja a tajvani DigiTimes híroldal különböző alaplapgyártóktól kapott információkra hivatkozva. Az SLI üzemmódot is támogató chipkészlet ezzel az asztali rendszerekhez szánt lapkakészletek árversenyében nagy eséllyel pályázhat a legdrágább vezérlő címére.


Drew Henry és a siker zálogai

Az nForce4 SLI Intel Edition a gyártók szerint körülbelül 60 százalékkal kerül többe, mint a jelenleg kapható legdrágább Intel lapkakészlet. Hasonló a helyzet az NVIDIA másik, AMD processzorok mellé szánt nForce4 SLI lapkájához képest, melyet jelenleg 50 dolláros árszint körül szállít partnereinek a vállalat. Elképzelhető ugyanakkor, hogy a nagyobb alaplapgyártók a rendelési mennyiségtől függően akár 15 dollár kedvezménnyel is hozzájuthatnak az új chipkészlethez, ez a kedvezményes ár azonban még mindig kevés ahhoz, hogy a 925XE vagy 955X típusjelzésű Intel csúcsmodellek árszintjét elérjék az új termékek.

Az alaplapgyártók és a lapkakészlet fejlesztője a kezdeti magas ár ellenére bizakodóak; Drew Henry, az NVIDIA üzletágvezetője egy tajvani sajtótájékoztatón elmondta, hogy az nForce4 SLI Intel Edition piaci részesedése a lapkakészletre épülő alaplapok több mint 150 dollárosra (azaz körülbelül 30 000 forintra) becsült induló ára ellenére egy éven belül elérheti akár a 10 százalékot is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés