nForce4 SLI Intel Edition köré épülő Asus alaplap

Az Asus nem késlekedett bejelenteni nForce4 SLI Intel Edition chipset köré épülő alaplapját, amely a P5ND2-SLI Deluxe jelzést kapta. Az LGA775 tokozású CPU-kat fogadó lap az NVIDIA System Platform Processorként aposztrofált északi hídja, illetve a benne rejtező, hivatalosan DDR2-533/667 memóriát támogató vezérlő képességeit kihasználva kifinomult tuningra ad módot, és megfelelő minőségű RAM-modulokat DDR2-720 sebességen képes hajtani, akár kétcsatornás üzemmódban is. Négy DIMM-aljzatában 4, illetve 64 bites operációs rendszer alkalmazásakor 8 GB összkapacitású memória helyezhető el.

A lapon két PCI Express x16 videokártya-foglalat kapott helyet, közöttük két PCIe x1, mellettük pedig három PCI-aljzat található. Az alaplapi vezérlőchipek hűtését az Asus passzív bordákra bízza; a grafikus alrendszernél az AMD-s lapokról ismert EZ Plug tápcsatlakozó, illetve az egy- és kétkártyás üzemmód közötti választást lehetővé tevő EZ Selector kártya köszön vissza.

Meghajtók csatlakoztatásához a déli híd négy Serial ATA II és két IDE-csatornát biztosít, interfésztől független módon támogatva a RAID 0, 1, 0+1, 5 és JBOD kötetek létrehozását, és ha mindez nem lenne elegendő, egy SI3132R típusú, két (kivezethető) SATA II-portos RAID-vezérlő is a lapra került. Az NVIDIA ActiveArmor által védett Gigabit Ethernet interfésze sem árválkodik, a PCI-buszra egy Intel lapka kapcsolódik, még egy gigabites hálózati porttal szolgálva.

A tíz USB 2.0 csatoló mellé két Firewire port is jár; a nyolccsatornás hangért egy Realtek ALC850 lapka felel. Az Asus hagyományos eszköztárából az automatikus AI NOS tuningfunkció és az AI NET2 hálózati hibafeltáró szolgáltatás itt sem hiányzik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés