Hirdetés

Videochatet minden tévére!

A Skype funkcióval megtámogatott televíziók régóta elérhetőek, de ezekhez szinte minden esetben csatlakoztatni kell egy külön kamerát a szolgáltatás kihasználásához, hiszen egyelőre még ritkák az integrált kamerával ellátott tévék. A Logitech már egy éve árul ilyen kiegészítőket, és most piacra lépnek egy beépített Skype alkalmazással bíró eszközzel, aminek köszönhetően a modern tévék mindegyike alkalmassá tehető a videotelefonálásra.

Logitech CTV1000
Logitech CTV1000

Az integrált Skype használatához nincs másra szükség, mint fellépni a hálóra az Ethernet port vagy a beépített Wi-Fi segítségével, kezelését pedig egy mellé csomagolt távirányítóval könnyítik meg. A CTV 1000 négy mikrofont és egy beépített csipogót kapott, amely utóbbi jelzi a bejövő hívásokat, de ez igény szerint ki is kapcsolható.

Logitech CTV1000
Logitech CTV1000

A 720p (1280x720 képpont) felbontású eszköz Carl Zeiss lencséket és a Logitech saját fejlesztésű Fluid Crystal technológiáját kapta meg, így elméletileg a képminőséggel nem lehet majd gond. A fehéregyensúlyt automatikusan beállító, 2,4-szeres zoommal és autofókusszal ellátott termék emellett képes arra is, hogy a hangokból kiszűrje a zavaró zajokat és a visszhangot. A Logitech CTV1000 Skype HD Cam első körben Japánban (itt a márka Logicool néven fut) került a boltok polcaira 260 dolláros áron, de már elméletileg itthon is megvásárolható 63 000 forintért.

Előzmények

Hirdetés