Hirdetés

A Shuttle alulról bővítette mini PC kínálatát

Az XPC Cube SH310R4 akár Intel Core i9 processzorral is rendelhető, ára pedig ezzel együtt sem vészes.

A Shuttle XPC családjában mindenféle méretű és kialakítású barebone PC megtalálható, szinte minden árkategóriában képviseli magát a gyártó. A most bemutatott XPC Cube SH310R4 modellel tovább bővítik a lefedett ársávokat, méghozzá lefelé, ezzel kedvezve azoknak, akiknek nincs szükségük a lehető legkisebb kialakításra vagy beépített monitorra. A mindössze 329 x 216 x 198 milliméteres dimenziókkal rendelkező mini PC-ben egy Intel H310 Express chipsetre épülő, ismeretlen típusú alaplap található, amibe az Intel Core i3-tól egészen a nyolcmagos i9-9900K-ig választhatunk processzorokat. A barebone gépeknél megszokott módon a memória nincs előre beszerelve, a két darab DDR4-es foglalatot legfeljebb 2666 MHz-es modulokkal tölthetjük fel, 32 GB összkapacitásig.

A meghajtók kiválasztása és beszerelése szintén ránk marad vásárlás után, ezekből egy-egy darab 5,25 és 3,5 hüvelykes darabot telepíthetünk a dobozból kivéve. A kisebb slotba lehetőségünk van a külön megvásárolható PHD3 keret installálására, ezzel helyet biztosítva kettő darab 2,5-es SSD számára. Szintén külön megvásárolható tartozék egy 500 wattos tápegység, ha a gyári 300 wattos nem lenne elegendő. A kisebb értéket ugyanis hamar túlléphetjük, ha a belül található x16-os PCI Express foglalatba egy nagyobb teljesítményű grafikus kártyát helyezünk, melynek maximális hosszáról sajnos nem találtunk információt. Ezen kívül bővíthetjük a rendszert egy x1-es slotot használó kártyával, valamint egy M.2-2280 formátumú SSD-vel és egy M.2-2230 csatolófelületű Wi-Fi modullal.

Az elő- és hátlap konnektorainak számába nem tudunk belekötni, az összesen négy-négy darab USB 3.1 és USB 2.0 port mellett DisplayPort, HDMI, D-Sub és 10/100/1000 Mbps sebességre képes Ethernet csatlakozó is sorakozik, de természetesen az audio ki-és bemenetek sem maradhattak el – talán egy C típusú USB-t még elviseltünk volna.

Az XPC Cube SH310R4 RTC támogatást is kapott, így megadhatjuk a BIOS-on belül, hogy a gép mikor álljon le és induljon el újra, persze nem mintha a napi 24 órás üzem ártana neki. A piacra kerülés várható idejét egyelőre még nem közölték, az árat viszont igen, a legolcsóbb modellért 230 euró körüli összeget kell kicsengetni.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés