Coffee Lake-es minigép a Shuttle égisze alatt

A gyártó XPC famíliája egy új, 1,35 literes csöppséggel bővül.

Hirdetés

Új mini-PC érkezik Shuttle boszorkánykonyhájából: a 16,5 cm széles, 4,3 cm magas és 19 cm mély, VESA rögzítési pontokkal is rendelkező masina az Intel H310 lapkakészletet használja (Shuttle FS310-es alaplap), és ebből a tényből eredeztethető a neve is: XPC Barebone DH310. Egészen 65 wattos fogyasztásig pakolhatunk bele LGA1151v2-es tokozású, Coffee Lake lapkára épülő processzort, így találhatunk olyan, hat fizikai maggal rendelkező, tizenkét szálon tüsténkedő központi egységet is, mely a kompatibilitási halmaz részét képezi. Azt meg kell azonban jegyezni, hogy a rendszer nem támogatja a K-s processzorok szabad szorzóállítását, és a Skylake, valamint a Kaby Lake CPU-k is kiesnek a pikszisből. A DDR4-es, akár 2667 MHz-es memóriáknak két SO-DIMM foglalat nyújt "menedéket", a maximum RAM-mennyiség pedig 32 GB.


[+]

A videokimeneteket egy HDMI 2.0 (integrált átalakítóval előállított) és egy DisplayPort 1.2 port szolgáltatja, így a kis dobozka két 4K felbontású kijelző meghajtására képes, 60 Hz-es képfrissítés mellett. Szükség esetén analóg monitort is köthetünk rá, de az alaplapról történő kivezetésről magunknak kell gondoskodnunk – mindenesetre a lehetőség adott, hogy az egyik COM portot D-Subra cseréljük. Ha így teszünk, a három kimenetből akkor is csak kettő lehet egyszerre aktív.


[+]

Belül egy 2,5"-es háttértárolónak és egy 2242/2260/2280-as M.2-es eszköznek van hely. M.2 2230-at is találunk a NYÁK-on, ebbe WLAN modult passzinthatunk bele – a gép hátulján akad mellé kivezetés külső antenna számára. A szolgáltatások további javítása érdekében az előlapon egy SD, SDHC és SDXC memóriakártyákat támogató kártyaolvasó is terpeszkedik, hátul pedig két Gigabit Ethernet csatlakozó, két USB 3.1 Gen1, két USB 2.0 (ez az elosztás elöl is fellelhető, így lesz összesen nyolc USB aljzat), illetve két soros port (RS-232) is található. A tápellátásról egy 90 wattos, külső adapter gondoskodik.


[+]

A vashoz léteznek opcionálisan megvásárolható kiegészítők, mint például a vertikális állvány (PS02), kábel az alternatív gépindításhoz (CXP01 – remote power-up, ha a bekapcsológombhoz valamilyen oknál fogva nem férünk hozzá), WLAN/Bluetooth egység (WLN-M antennával együtt), 15 tűs D-Sub port (PVG01) és egy 19 hüvelykes 2U rack mount előlapi panel (PRM01).

A Shuttle által javallott fogyasztói ár 214 euró, és a DH310 már Európában is elérhető a gyártóval szerződött viszonteladóknál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés