Ces 2012: a világ első 80 hüvelykes 3D LCD tévéjével várja a Sharp a foci EB-t

Hirdetés

Bár a CES a világ talán legfontosabb szórakoztatóelektronikai és IT rendezvénye, a vállalatok általában ilyenkor elsősorban az amerikai piacra szánt termékeikkel domborítanak, amely sok esetben eltérhet az Európába szánt szortimenttől. A Sharp, amely egyébként Japán mellett az Egyesült Államokban a legerősebb, letért erről az útról, hiszen külön teremben mutatta be az öreg kontinensen piacra kerülő televízióit.

Sharp LC-80LE844U
Sharp LC-80LE844U

A kiállítótér jelszava: "Nagyszerű foci, nagy képernyőkön” (Great Football on Big screens), ami rögtön jelzi, hogy a cég gőzerővel készül a 2012-es Lengyelországban és Ukrajnában megrendezésre kerülő labdarúgó-Európa-bajnokságra. A rendezvény Sharp szekciójának egyik kiemelt terméke az LC-80LE844U 80 hüvelykes Aquos tévé, amely egyben a világ első ilyen méretű 3D LED háttérvilágítású televíziója. A készülék így egy 55 colos képernyő felületének több mint kétszeresét biztosítja. A full HD felbontással operáló modellbe bekerült a saját fejlesztésű, exkluzív Quattron technológia, amely négy alapszín (a sárga került be a vörös, a zöld és a kék mellé) felhasználásával hozza létre a képet. A 240 hertzes képfrissítési rátára képes modellbe bekerült a Quad Pixel II névre hallgató eljárás, amely a konszern közleménye szerint minden eddiginél részletgazdagabb képeket, finomabb vonalakat és színátmenetet biztosít.

A cégtől sem áll távol az okoskodás, amit mi sem bizonyít jobban, hogy mint minden más bemutatott készülékük, ez is megkapta a Sharp okostévé platformját. Az Aquos Net+ elméletileg közvetlen és gyors hozzáférést biztosít számos alkalmazáshoz, így többek között egy gombnyomással elérhetőek a videomegosztó, hír, időjárás és filmes oldalak is. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyibe fog kerülni az óriás, viszont tavasszal biztos a boltokba kerül, hiszen az Európa-bajnokság öt hónap múlva kezdődik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés