Egy hónap múlva érkezik a Sharp óriási LCD tévéje

Többek között egy igazi gigásszal készül a Sharp a tavaszra, illetve persze az idei, azaz 2012-es labdarúgó Európa bajnokságra. A március 10-én boltokba kerülő LC-71Q7 hetven hüvelykes képátlóval rendelkezik, és Full LED-es háttérvilágítással látták el a tervezők. Átlagos fogyasztása 250 watt körül alakul, ami egy ekkora méretű tévénél kifejezetten energiatakarékosnak számít. Megkapta azt a Mega Brightness technológiát, ami először az LC-70X5-nél debütált 2011 szeptemberében. Ennek köszönhetően a dinamikus kontrasztaránya eléri a 7 000 000:1 értéket.

Sharp LC-70Q7
Sharp LC-70Q7

Természetesen képes a Full HD-s, valamint a háromdimenziós anyagok megjelenítésére, amihez az aktív shutteres képalkotási eljárást használja. Módot ad a hagyományos kétdimenziósnak csúfolt anyagok térhatásúvá konvertálására is, de ez egy ilyen kategóriájú tévétől alapelvárás, épp úgy, mint a különféle internetes tartalmak közvetlen elérése. Horizontálisan és vertikálisan is 176 fokos betekintési szöggel kecsegtet, és két darab 10 wattos hangsugárzót kapott. A négy HDMI csatoló mellett található többek között egy-egy kompozit és analóg hangbemenet, illetve digitális hangkimenet, valamint 2 darab USB port és egy Ethernet csatlakozó is. A beépített Wi-Fi-nek köszönhetően képes a vezeték nélküli hálózati kapcsolat megteremtésére, illetve biztosítja a digitális adások külső adattárolóra történő rögzítését is.

Természetesen ez a modell is megkapta a cég exkluzív eljárását, azaz a Quattron technológiát. Ennek lényege, hogy kibővítették a folyadékkristályos televíziók képernyőinek pixelszerkezetét azáltal, hogy a korábban alkalmazott három alapszínhez, azaz a vörös, a zöld és a kék (RGB) árnyalatokhoz negyedikként hozzáadták a sárgát (Y). A Sharp kommunikációjában hangsúlyozza, hogy ez a technológia fényesebb, élénkebb színeket biztosít a panel hatékonyabb fényátbocsátásának és a szélesebb színskálának köszönhetően. Bár a konszern hivatalos információval nem szolgált a március 10-én a boltokba kerülő készülék áráról, egyes japán fórumokon olvasható pletykák szerint körülbelül 7000 dollárba fog kerülni. Ez pedig hatalmas méret, Full LED-es háttérvilágítás és Quattron technológia ide vagy oda, elég soknak tűnik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés