Hirdetés

Set-top box kialakítású QNAP HS-251+ NAS passzív hűtéssel

Eredetileg a 2014-es tajvani Computex kiállításon debütált a nappaliba tervezett HS-251-es hálózati adattároló, ami elsősorban lapos kialakításával hívta fel magára a figyelmet, de emellett zajtalan működést ígért, valamint a HDMI kimenet sem maradt le róla – nem úgy, mint elődjéről, a HS-210-ről. A ventilátormentes, passzív hűtésű NAS-sal sok vásárló álmát váltották valóra, hiszen így a nappaliban, akár tévé mellett is el lehetett helyezni, és erre rátett még egy lapáttal az említett HDMI port is.

Hirdetés

Az idő előrehaladtával a QNAP gyakran vissza-visszanyúl korábban megjelent termékeihez, hogy némi fejlesztés árán ugyanazt "+" jelzéssel ellátva továbbra is piacképes szinten tartsa. A gyártó lépése érthető, hiszen a hálózati adattárak piacán nincsenek olyan sűrű trendváltások, mint a notebookok vagy a táblagépek, netán okostelefonok piacán, így nincs szükség minden évben teljesen új termékre, elég csak a meglévőt a kényesebb pontokon modernizálni.


[+]

A HS-251 esetében is ez történt, hiszen a HS-251+ külsejét és szoftveres szolgáltatásait tekintve nem frissült. Persze a frissített kiadás már a legújabb, 4.2-es QTS rendszerrel érkezik, de erre a korábbi modell is frissíthető. Ám ami a hardvert illeti a korábbi, legfeljebb 2,58 GHz-es órajelre képes kétmagos Celeron központi egységet lecserélték egy 2,41 GHz-ig skálázódó négymagos Intel Celeronra, és a memória mérete most már fixen 2 GB (DDR3L). Más újítás nincs, maradtak az USB 2.0-s és 3.0-s portok, a HDMI kimenet, a két darab Gigabit Ethernet, a RAID 0 és 1 támogatás, valamint a fizikai távirányító.

A QNAP HS-251+ áráról egyelőre nincs információnk, de nyilvánvalóan nem lesz olcsó, hiszen a HS-251-2G karcolta a 130 000 forintot.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés