Hirdetés

2018. június 20., szerda

Sasok a drónok ellen

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

YouTube-on többször láttuk már, hogy madarak milyen ügyesen tudják elkapni a drónokat. A francia hadsereg most sasokból hozott létre drónvadász egységet.

Bár eddig még nem hajtottak végre valódi támadást drónokkal, azt, hogy ezek a repülő szerkezetek alkalmasak bombatámadások végrehajtására, tömegrendezvényeken merényletek elkövetésére, repülőgépek elleni műveletekre, a szakértők régóta mondják már. Nem véletlen, hogy már a drónok lelövésére használható eszközöket is kifejlesztettek, de a francia hadsereg most olyan eszközhöz nyúlt, ami tényleg a lehető legjobb megoldásnak tűnik: megfelelően idomított ragadozómadarak fogják be és szedik le a repülő szerkezeteket az égről.

Az egyelőre kísérleti jelleggel felállított egység négy szirti sasból áll, amelyeket úgy treníroztak, hogy a drónokat prédának tekintsék – így elengedésük után pár másodpercen belül már a föld felé zuhannak a területükön felrepülő repülő robotok. A kísérlet a következő hónapokban katonai repülőterek közelében folytatódik majd, ahol a madarak feladata az lesz, hogy megakadályozzák a drónok berepülését a védett légtérbe. Ha beválnak, akkor tovább bővítik az egységet, amely így testvére lehet annak a holland sas-csapatnak, melynek kiképzését tavaly ősszel fejezték be, és amelynek tagjai már őrt is állnak például a repülőterek közelében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.