Drónvadászat sassal

Hirdetés

A drónok napjainkban hihetetlenül népszerűek, a nagyobbak akár saját, akár külső kamerát is képesek a magasba emelni, ami bizony sok kellemetlen helyzetet eredményezhet. Nem véletlen, hogy az USA légügyi hatósága regisztráció kötelessé tette a 250 grammnál nehezebb gépeket, aminek már az első két hétben közel kétszázezren eleget tettek. A kéretlen repülők ellen már többféle védekezési módot bemutattak, ami közönséges hálós elfogástól, egészen az modern rádiópuskáig terjed. Erre azonban biztosan nem számított senki.

Már elődeink is előszeretettel használtak ragadozómadarakat vadászat során, ám a holland rendőrség minderre rátett egy lapáttal. A hivatalos oldalukon jelentették be büszkén, hogy ők a világon az elsők, akik speciálisan kiképzett sasokat alkalmaznak a nem kívánt drónok elfogásához. Mindebben természetesen a ragadozók idomításával foglalkozó profik vannak segítségükre.

A csúcsragadozó nem csak egyszerűen elkapja a drónt, de megtanították arra is, hogy a zsákmányt a célterülettől eltávolodva tegye le, ami például egy hálós elfogás esetén lehetetlen, így a lezuhanó drón akár emberi sérülést is okozhat. Ugyanakkor köztudott, hogy a nagy sebességgel forgó légcsavarok az embernek is súlyos sérüléseket okozhatnak, így egy félresikerült elkapás esetén akár a madár is megsérülhet. Ennek elkerülése érdekében már keresik a megoldást, ami védelmet nyújthat az állat számára. Mindeközben a holland rendőrség tovább folytatja a teszteket, hogy teljesen megbizonyosodjanak róla, hogy a mindennapokban is használható-e a megoldás.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés