Már a PowerColor sem rejtegeti az egyedi Radeon RX Vega VGA-ját

A Red Devil sorozatú megoldás három ventilátort vet be, és persze a szokásos piros-fekete köntöst ölti magára.

Az XFX és a Sapphire után a PowerColor egyedi Radeon RX Vega megoldása is feltűnt és a Red Devil sorozat részeként érkezik. Erre számítani is lehetett, ugyanis a TUL leányvállalata az említett jelzést használja a gyárilag tuningolt, prémium szintű VGA-ihoz.


[+]

A friss VGA a nyomtatott áramköri lap hosszúsága szempontjából az XFX és a Sapphire között helyezkedik el, de ez amúgy is mindegy, mert a méretes, három ventilátorral dolgozó hűtő úgyis túlnyúlik rajta. A tápcsatlakozók a képeken nem látszanak, de ez nem azt jelenti, hogy nem lesznek a kártyán, csupán a hűtőborda mögé vannak rejtve. Ez furcsa megoldásnak tűnik, de van benne ráció, mivel annyival rövidebb a nyomtatott áramköri lap egy tipikus teljesítményorientált VGA-hoz viszonyítva, hogy nincs túl sok haszna a manapság megszokott módon felhelyezni ezeket. Így viszont ez a VGA olyan házakba is jó lesz, amelyek szélessége erősen korlátozott, vagyis a PowerColor ezzel a koncepcióval inkább csak nyer.

A hűtő egyébként ránézésre vastagnak tűnik, vagyis két extra bővítőhelyet valószínűleg elfoglal, manapság azonban ezen már nehéz meglepődni. A hátlapra két DisplayPort 1.4 és két HDMI 2.0 kerül, ami tipikusan egy VR-hoz ideális összeállítás, nem véletlen, hogy egyre inkább terjed.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés