Feltűnt a Radeon RX Vega Nano egy tuningadatbázisban

A HWBOT leplezte le a terméket és annak órajeleit, bár valószínűleg nem szándékosan tették ezt.

Hirdetés

Egy ideje már sejteni lehet, hogy a Radeon RX Vega sorozatból is lesz Nano verzió, ugyanis a Vega 10-es lapkára is igen könnyű rendkívül rövid VGA-t építeni. Ráadásul ezt az AMD már meg is tette, ugyanis Tim Sweeney a nyáron pont ilyen hardvert kapott ajándékba a SIGGRAPH-on, és az Epic számára még számos Vega 10-es GPU-t használó VGA került leszállításra az ősszel. Mint ismeretes az Unreal Engine 4 lassan áttér a Vulkan API-ra, ami a fejlesztői hátteret tekintve messze nem egyszerű folyamat, mivel a fejlesztőeszközök teljes cseréjével is jár. Emiatt az Epic még a nyáron úgy döntött, hogy a RenderDoc csomagot kiegészítik a Radeon GPU Profilerrel, ami a PC-s iparág első, hardveres nyomkövetést használó profilozója. Ez a módosítás azonban azt is jelenti, hogy az Intel és NVIDIA grafikus vezérlőket AMD Radeonra kell cserélniük, mert a Radeon GPU Profiler egyáltalán nem üzemképes a konkurensek hardvereivel. Sőt, sokszor még az AMD saját régebbi termékeivel sem használható, mert hardveresen beépített képesség szükséges a futtatásához.

Tim Sweeney már biztosan nem vár a Radeon RX Vega Nano VGA-ra.
Tim Sweeney már biztosan nem vár a Radeon RX Vega Nano VGA-ra.

A Radeon RX Vega Nano tehát már ott van a szerencsés fejlesztőknél, az igazi kérdés, hogy mikor lesz elérhető kereskedelmi szinten. Bár erre még nincs válasz, az már jó jel, hogy a termék feltűnt a HWBOT adatbázisában. Az itt fellelhető adatok alapján aktív lesz mind a 64 NCU, vagyis teljes értékű lapkáról van szó, viszont az órajel 1156 MHz-re csökken. Azt nem tudni, hogy ez az átlag érték, vagy a PowerTune maximuma, de a csökkenés reális opció, hiszen a Nano modell fogyasztását 200 watt alá kell szorítani. A memória effektív órajele 1,6 GHz lesz, ami a memória-sávszélességet 409,6 GB/s-ra csökkenti, és ez érték megegyezik a Radeon RX Vega 56 által biztosított paraméterrel. A kiszivárgott paraméterem alapján a Radeon RX Vega Nano teljesítménye a Vega 56-hoz lehet közel, annak ellenére is, hogy 56 helyett 64 darab NCU-val dolgozik.

Nagyon valószínű, hogy a Vega Nano verziója a Redux kódnevű meghajtóval együtt érkezik, mivel így az AMD összekötné a kellemest a hasznossal. Az biztos, hogy a hardver már kész van egy ideje, hiszen sok partnernél már működik, egyedül az eszközillesztőre kell várni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés