A Biostar már a Sandy Bridge-re készül

Hirdetés

Lencsevégre került a Biostar két új alaplapja, amelyek már az Intel új Sandy Bridge processzorait kezelő P67 és H67 chipseteket alkalmazza. Ezek közül a P67 az olyan processzorokhoz lett kifejlesztve, amik mellé szükséges a diszkrét videokártya, mivel nem rendelkezik az Intel FDI technológiájával. A H67 viszont igen, így a CPU-ban lapuló grafikus mag elérhető. A T-szériás újdonságok a TP67XE és TH67XE nevekre hallgatnak. Az előbbi normál, míg az utóbbi microATX méretű, színezésüket tekintve pedig a sötét alapon piros és törtfehér festés dominál. Az alaplapok LGA1155 foglalattal rendelkeznek, a DDR3-as memóriamodulokat pedig a négy slot várja majd.

Biostar TP67XE
Biostar TP67XE

A Biostar TP67XE 4+2 fázisú tápellátással rendelkezik, a memóriák pedig kétcsatornás üzemmódban is használhatók. Egy x16-os, egy elektromosan x4-esnek számító x16-os és két x1-es PCI Express, illetve két PCI bővítőhelyet találunk rajta. Valószínűleg gyárilag rákerülnek a 6 Gbps-os SATA csatlakozók mellett a 3.0-s USB portok is.

Biostar TH67XE
Biostar TH67XE

A TH67XE-nél a processzorfoglalat tápellátása kicsit egyszerűbb, és eggyel kevesebb x1-es PCI Express, illetve PCI slottal szerelték fel. Találhatunk rajta DVI, HDMI és DisplayPort kimeneteket is, illetve nyolccsatornás audiorendszert. A Biostar frissen lencsevégre kapott alaplapjai csak a jövő év legelején jelennek meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés