Nintendo Switch konzolhoz való microSDXC kártyák jönnek

A SanDisk jó ötletnek tartotta a hivatalos licencet, és a japán cégnek is hasznos lehet a partnere tapasztalata.

A Nintendo Switch leggyengébb pontja egyértelműen a 32 GB-os beépített tárhelye. Bárki is vesz ilyen konzolt, előbb-utóbb benevez egy jobb microSD memóriakártyába. Ezt az üzleti lehetőséget még Nintendo is meg akarta lovagolni a saját microSDHC sorozatával, amely az eladások alapján nem ért el komoly sikereket, de ez visszavezethető arra, hogy a japán cég igencsak megkérte az árát a termékeknek, miközben jóval olcsóbban, más márkajelzéssel is megvásárolhatók voltak a hasonló képességű adattárolók.

A Nintendo most stratégiát váltott, és a microSDXC tekintetében már nem saját megoldásokat dobott piacra, hanem kiadta a licencet a SanDisknek. Ennek két előnye van: egyrészt igénybe vehető a SanDisk rendkívül kiterjedt üzleti kapcsolatrendszere, másrészt pedig a licencért konkrétan fizet a partner, tehát a Nintendo oldalán a bevétel így is biztosítva van.


[+]

A SanDisk Nintendo sorozatú microSDXC memóriakártyái 64 és 128 GB-os kapacitással érhetők el, az olvasási és írási sebességük pedig rendre 100, illetve 90 MB/s.

Az októberben érkező adattárolók továbbra is teljesen szabványos megoldások, tehát ha valaki talál hasonló sebességű és olcsóbb microSDXC memóriakártyákat, ami a hivatalos Nintendo licenc miatt igencsak reális opció, akkor azokat megvásárolva ugyanazt a szolgáltatást fogja kapni. Aki viszont mindenképpen csak a hivatalos licencben hisz, annak hamarosan lesz két nagyobb kapacitást kínáló alternatíva.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés