Hirdetés

Új rekord: SanDisk microSD memóriakártya 400 GB tárkapacitással

A normál SD-k ugyan még előrébb járnak, de így is nagyot lépett előre a gyártó.

A WD kezében lévő SanDisk a tegnapi napon bejelentette, hogy elkészült minden idők legnagyobb tárkapacitású microSDXC memóriakártyájával, ami 400 GB adat eltárolására alkalmas. A vállalatnál nagyjából két évbe tellett, mire a 200 GB-os tárkapacitást megduplázták ekkora fizikai méretek mellett. Az igazsághoz persze szorosan hozzátartozik, hogy a 200 GB-os kártyát az eddig csúcstartónak számító 256 GB-os követte a 2016-os év közepén. Ha ezt a fejlődési lépcsőt számba vesszük, akkor minden bizonnyal csak idő kérdése, hogy a 400 GB-ról 512 GB-ra emeljék a tétet.


[+]

A most bemutatott kártya a SanDisk Ultra szériát gyarapítja, tehát Class 10 UHS-I besorolással rendelkezik. A specifikációk szerint a kártya 100 MB/s olvasási sebességre képes, de az írásra vonatkozó értéket nem publikálták, így csak a szabványban foglalt 10 MB/s minimális szekvenciális átviteli sebesség a biztos, a csúcssebességéről nincs információ. Azt viszont érdemes megemlíteni, hogy az A1-es minősítéssel is rendelkezik, ami minimum 1500/500 IOPS véletlenszerű olvasási és írási teljesítményt jelent.

A SanDisk Ultra 400 GB-os memóriakártya 10 év garanciával érkezik 250 dolláros árcédula mellett, ami természetesen tartalmazza a microSD->SD átalakítót is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés