2017. október 17., kedd

Útvonal

Hírek » Memória rovat

A Samsung új csúcsot állít fel 256 gigabájtos UFS memóriájával

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Az újdonság az abszolút csúcskategóriás ultramobil eszközökbe kerülhet bele.

A Samsung az idei MWC-t kihasználva bejelentette 256 gigabájtos UFS memóriáját, amely egészen pontosan az UFS 2.0-s szabvánnyal kompatibilis. A vállalat nem céloz meg túl nagy piacot a fejlesztéssel, mivel gyakorlatilag csak az abszolút csúcskategóriás ultramobil eszközökbe szánják, de máshol nem is lenne rá igény, elsődlegesen az ára miatt.

Hirdetés

Az UFS szabvány egyébként nem számít újdonságnak, de még ma is rengeteg ultramobil eszköz az eMMC-re alapoz. Összehasonlításképpen az új memóriák elsődleges előnye a fejlett Command Queuing képesség, amely lehetővé teszi a parancsok optimális végrehajtását, még az eMMC v5.1-es szabványhoz viszonyítva is.

A Samsung újdonságának véletlenszerű olvasási és írási műveleteknél a teljesítménye elérheti a 45 000 és 40 000 IOPS-ot, ami igen komoly teljesítmény, továbbá az adatátviteli teljesítmény szekvenciális olvasás és írás mellett rendre 850 és 260 MB/s lehet.

A Samsung 256 gigabájtos UFS memóriájának közelébe gyakorlatilag semmi nem ér, és ebben vezető szerepe van annak is, hogy ez a fejlesztés már a V-NAND technológiát használja, amitől ráadásul még rendkívül apró is lett, tehát a helytakarékosság szempontjából is kiemelkedő.

A Samsung már tömegtermelés szintjén kínálja az új lapkát, és később érkeznek az új alapra épülő, kisebb kapacitású verziók is, amely valószínűleg már csak az áruk miatt is jóval sikeresebb lesz, mint az új csúcstartó.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.