Érkezik a Samsung 4K filmeket tartalmazó Starting Kitje

Még mindig óriási probléma, hogy kevés az Ultra High Definition felbontású tartalom, azaz a felhasználó hiába veszi meg a készülékét, nem nagyon tudja kihasználni az abban rejlő potenciált.


[+]

Hasonló a helyzet, mint ami a 3D kompatibilis megjelenítők elterjedését annak idején jelentősen megnehezítette. Most viszont a jelek szerint már akadnak olyan gyártók, amelyek okulva a korábbi hibákból, még egyszer már nem akarnak beleesni ugyanabba a csapdába. A Sony saját 4K videotékát indított már korábban, a Samsung pedig bejelentette, hogy az új Ultra High Definition készülékek boltokba kerülésével egy időben 300 eurós áron piacra dobja UHD Starting Kit névre hallgató termékét. Ez nem más, mint egy 1 TB tárolókapacitású merevlemez, amelyre gyárilag másolták fel a 3840x2160 képpont felbontású filmeket, videókat. Ezek között olyan alkotások találhatóak meg, mint például a Pi élete vagy a Sötétségben - Star Trek.

Ráadásul a vállalat ígérete szerint az év folyamán további filmek is letölthetőek lesznek majd a termékre a Samsung egyik applikációjának segítségével. Emellett a konszern azt is bejelentette, hogy az új Smart rendszeren keresztül már elérhető lesz a Netflix netes 4K szolgáltatása, és a tavalyi modelleket is képessé teszik erre egy hamarosan érkező szoftverfrissítéssel.

Előzmények

Hirdetés