Samsung ML-2540: egyszínű, egyoldalas, egyszerű

Magyarországon is elérhető a Samsung legújabb mono lézernyomtatója, a kisvállalatoknak és otthoni felhasználóknak szánt ML-2540, mely egyszerű üzemeltetésével és gazdaságosságával akarja felhívni magára a leendő vásárlók figyelmét. A kizárólag USB 2.0-s csatlakozóval, 300 MHz-es processzorral és 8 MB-os memóriával rendelkező nyomtató maximális felbontása 1200x1200 dpi, percenként pedig maximum 24 oldalt képes kinyomtatni (az első nyomat elkészültére 9 másodpercet kell várni).


[+]

A nyomtató automatikus papíradagolója maximum 250 darab A4 méretű ív fogadására képes, valamint az egylapos kézi adagoló is rendelkezésre áll. A duplex nyomtatás szoftveresen, manuális úton lehetséges, tehát automata duplex egység nincs, a papírt kézzel kell megfordítani, ha a másik oldalára is szeretnénk nyomtatni.

Új funkció a nyomtatón lévő Print Screen gomb, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyetlen gombnyomással nyomtathassák ki a monitoron látható képet. A printerhez jár a Samsung AnyWeb Print 2.0 alkalmazása is, amivel a felhasználók különféle weboldalakról egy új, üres ablakba másolhatnak át tartalmakat anélkül, hogy átméretezésre vagy szerkesztésre lenne szükség. Az így létrehozott oldalak tiff vagy pdf formátumban menthetők el, és akár a Print Screen gombbal, vagy a megszokott nyomtatás menüből ki is nyomtathatók.


[+]

Az ML-2450 működés közben mérhető energiafogyasztása 360 Wh, ami alacsonyabb, mint kategóriatársai, melyek átlagosan óránként 495 W-ot fogyasztanak. A be- és kikapcsolásra szolgáló gomb a korábbiaktól eltérően a készülék könnyen hozzáférhető részére került, így nem kell a korábban alkalmazott hátsó billenő kapcsoló után „vakon” kotorászni.

Az új Samsung mono lézernyomtató ajánlott bruttó végfelhasználói ára 26 000 Ft, ez az ár magában foglal egy 1000 oldal kinyomtatására elegendő tonert is. A készülékhez utólag megvásárolható alaptoner 1500, a nagytöltetű változat pedig 2500 oldal kinyomtatására elegendő kapacitással rendelkezik (ISO szabvány szerint).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés