Kevesebb tonert, papírt, áramot fogyasztanak a Samsung új mono lézernyomtatói

A Samsung az ML-2950ND modellel bővíti a mono lézernyomtatók, és az SCX-4728FD típussal pedig a multifunkciós (nyomtatás, scannelés, másolás, fax) mono lézernyomtatók kínálatát. Az elsősorban kis- és középvállalkozások számára szánt A4-es, 28 lap/perces nyomtatási sebességű, 1200x1200 dpi felbontású készülékek az eddiginél kevesebb energiát, papírt és festékport használnak, sőt a megtakarítást az Eco Simulator meg is mutatja a felhasználónak.

A Samsung célja az volt, hogy az új készülékek környezetbarát és gazdaságos irodai nyomtatási megoldásokat kínáljanak. Az egyik ilyen megoldás a „One Touch Eco” funkció, amelynek segítségével a felhasználók egyetlen gombnyomással aktiválhatják a kétoldalas nyomtatást (ehhez van beépített duplex adagoló), illetve több oldal egyetlen lapra történő kinyomtatását, valamint az üres oldalak kihagyását, csökkentve ezzel a papírveszteséget. A másik újítás az „Easy Eco Driver”, amivel a felhasználók az előzetes nyomtatási kép alapján még nyomtatás előtt módosíthatják, illetve a nyomtatáshoz igazíthatják a dokumentumot, például törölhetnek belőle képet, vagy megváltoztathatják a betűtípust anélkül, hogy az eredeti fájlt megváltoztatnák. Itt jön képbe a már említett „Eco Simulator”, ami azonnali információt küld a felhasználó számítógépére arról, hogy a One Touch Eco és Easy Eco Driver használatakor pontosan mennyi festékpor, papír és energia spórolható meg, tfeovábbá mennyivel csökkenthető a széndioxid-kibocsátás.

Samsung ML-2950ND mono lézernyomtató 533 megahertzes processzorral és 64 MB memóriával.
Samsung ML-2950ND mono lézernyomtató 533 megahertzes processzorral és 64 MB memóriával. [+]

Nem csak szoftveres úton végrehajtott módosításoknak köszönhető az olcsóbb üzemeltetés, hanem az új modellek energiafelvétele is csökkent a kategóriában számított átlaghoz képest. Az SCX-4728FD energiafogyasztása átlagosan 350, az ML-2950ND nyomtatóé pedig 330 W/h, ami jóval kevesebb, mint az említett átlag, mely a multifunkciósok esetében 445 W/h, a mono lézereknél pedig 495 W/h.

Samsung SCX-4728FD multifunkciós mono lézernyomtató 533 MHz-es processzorral és 128 MB memóriával.
Samsung SCX-4728FD multifunkciós mono lézernyomtató 533 MHz-es processzorral és 128 MB memóriával. [+]

Az SCX-4728FD és az ML-2950ND felépítése kifejezetten az irodai igényekhez illeszkedik beépített porvédőjével és zárt, 250 lapos papíradagolójával, valamint az USB 2.0-s és 10/100 Ethernet szabványú csatlakozással, de említést érdemel a visszafogott zajszint, ami 50 dB(A) alatt marad nyomtatás közben is. A multifunkciós eszközben természetesen egy modem is helyet kapott, valamint a beépített memóriája is duplája (128 MB) az ML-2950ND-nek. A multifunkciós készüléket használva közvetlenül a számítógépről is küldhető fax, valamint a Fax-to-PC funkció révén a felhasználó a faxon érkező információ kérhető közvetlenül a PC-re, az irodai hálózaton keresztül.

A havi 12 000 oldalas terhelhetőséggel rendelkező termékek már megvásárolhatók Magyarországon is az alábbi ajánlott bruttó végfelhasználói árakon: ML-2950ND – 36 000 Ft, SCX-4728FD – 64 000 Ft.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés