Nem csak villámgyors, de a strapabíró is a Transcend külső SSD-je

A katonás külsejű tároló 2000 MB/s-os iramot diktál, és sok eszközzel bírható együttműködésre.

A Transcend nemrég lebbentette fel a fátylat legújabb külső SSD-jéről, az ESD380C-ről, ami az USB 3.2 Gen2x2 Type-C interfészének köszönhetően meglehetősen fürge alternatívának számít a hordozható szegmensben. Az USB OTG-t és UASP-t (USB Attached SCSI Protocol) támogató ketyere hőelvezetőként ugyancsak funkcionáló alumíniumházát olajzöld szilikongumi borítja, amely az ütődésektől hivatott azt védeni, és ez jól jön még akkor is, ha a szóban forgó meghajtóban nincs mozgó alkatrész.


[+]

Az 1 vagy 2 TB-os kapacitással választható, 53,6 mm széles, továbbá 96,5 mm mély megoldást gyárilag exFAT fájlrendszerre formázzák, és szekvenciális olvasásának/írásának tempója 2 GB/s-ban tetőzik. A szoftveres hátországot a vállalat Elite applikációja testesíti meg, és a Windows, macOS, valamint Android operációs rendszerekkel egyaránt összeboronálható program segítségével nem csupán titkosíthatjuk állományainkat, hanem biztonsági mentést is készíthetünk (akár felhőbe), illetve állíthatunk vissza.


[+]

Ahogy az a legtöbb esetben lenni szokott, a széles körű kompatibilitás érdekében az apparátushoz a Type-C/Type-C kábelen felül mellékelnek egy Type-C/Type-A kivitelű darabot is, noha ennek használatakor számolnunk kell a visszafogottabb lemezműveleti sebességekkel. Az 5 éves garanciával megtámogatott újdonságokért 145 és 248 fontot kérnek az Amazon virtuális kasszájánál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés