Hirdetés

Már széket is lehet venni a VR-hez, de tényleg!

A Roto VR a klasszikus játékosoknak tervezett székek piacát egészítené ki, egy igazán funkciódús megoldással.

A játékosok körében egyre kedveltebbek az úgynevezett gamer székek, amelyek kényelmes játékot tesznek lehetővé a hagyományos társaikhoz viszonyítva. Ezek azonban tényleg csak székek, semmilyen más funkcionalitással nem rendelkeznek, noha akadt pár kísérlet különféle funkciók beépítésére, de sikert egyik sem ért el, köszönhetően annak, hogy nem voltak igazán lényegesek az olyan beépített extrák, mint például a vibrációs motor.

Hirdetés

A Roto VR is egy olyan széket tervez, amely a funkcióval rendelkező gamer székek piacára érkezik, de a cég jól időzített, ugyanis pont a VR terjedését használná ki. A vállalatot az az Elliott Myers vezeti, akinek már voltak érdekes projektjei, többek között Gametrak mozgásérzékelő rendszer, ami az előző évtizedben volt híres. A Roto VR látszatra egyébként nem több, mint egy átlagos gamer szék, így tényleg a funkciókban van a lényeg. A legfontosabb a forgást lehetővé tevő motor, amelyet egy kis egység VR headsetre rögzítésével lehet elérni. Ez a szerkezet érzékeli a fej elmozdulását és a széket is ennek megfelelően forgatja. Fontos szempont volt az opcionálisan beépíthető HUB is, ami tulajdonképpen összeköthető a VR headsettel, így a zsinórok hátul elvezethetők, és a PC-t is ezzel a HUB-bal kell összekötni. Ezekből a HUB-okból egyébként többféle lesz, így az adott headsethez megfelelően kell választani.

A szék alapból támogat számos játékvezérlőt, hiszen a karfára rögzíthetők a joystickok, míg a lábtartón is lesz kép pedálszerű gomb, amivel ülve játszhatók a walking szimulátorok stílusú játékok. Opcionális kiegészítővel további játékvezérlők lesznek használhatók a Roto VR-hoz, illetve mag a szék kiegészíthető két darab vibrációs motorral, ami a teljes szimulációt biztosíthatja.

Mivel a Roto VR teljesen független rendszer, tulajdonképpen akármilyen VR headset mellett használható. A termék ára jelenleg 499 dollár, de az előrendelés hamarosan lejár, és utána csak 699 dollárért lesz elérhető. Nem mobil VR headset esetén nagyon ajánlott a megfelelő HUB beszerezése is, ami további 99 dollárba kerül, legalábbis az előrendelési akció idejére, utána már 129 dollár. Az alapár persze a fenti kiegészítőkkel még tovább nőhet, méghozzá 340 dollárral. Ezzel az árazással a Roto VR egyértelműen az extrém igényeket szeretné kiszolgálni.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés