Alig van olyan felület a Roccat új egerén, ami nem világít

A Kone XP 15 év kutatásainak és fejlesztéseinek eredménye.

A Roccat bemutatta a Kone AIMO Remastered közvetlen utódjának számító Kone XP-t, amelybe a gyártó állítólag minden tudását beletette, amit 2007, vagyis az eredeti Kone piacra dobása óta összeszedtek. Szerencsére ezt nem csak a külsőre értik, amely a konkurensek termékeinél is fényesebbre sikerült (hiszen a borítás alá épített 22 darab RGB LED fényét az áttetsző burkolat és a dönthető, Krystal 4D fantázianévre hallgató görgő is diffúzorként szórja szét), de hardveresen is egy jól összeválogatott alkatrészekből álló egérről beszélünk.


[+]

A mozgásérzékelésért például a gyártó részben saját fejlesztésű, de nagyrészt a PixArt PAW3370-es optikai érzékelőjére épülő Owl-Eye 19K szenzora felel, míg a klikkelések regisztrálásának feladatát az optikai elven működő, 100 millió kattintásra hitelesített Roccat Titan switchekre bízták. Az egér házán egyébként a gyártó állítása szerint összesen 15 gomb kapott helyet, mi azonban csak tizenegyet találtunk, ezért valószínűsítjük, hogy a görgőt egy helyett a különböző lehetőségeket figyelembe véve (lefelé és felfelé történő tekerés, lenyomás, illetve balra és jobbra döntés) ötnek számolták. A Roccat Easy-Shift[+] technológiájának köszönhetően egyébként a programozható funkciók száma 29-re is növelhető, ami a legtöbb játékos számára bizonyára elegendő lesz majd.


[+]

Kiemelnénk még az egér NVIDIA Reflex támogatását és az 1,8 m hosszú PhantomFlex kábel, valamint a PTFE talpak meglétét, utóbbiak miatt a gyártó egyenesen vezeték nélküli élményt ígér az újdonság vásárlói számára. Ezt próba nélkül sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk, az viszont tény, hogy a 126 x 76 x 40 mm kiterjedésű periféria 104 grammos tömege valóban a nehezebb vezeték nélküli megoldásokkal vetekszik.

A fekete és fehér színekben elérhető Roccat Kone XP március 29-én kerül majd a boltok polcaira, a dobozokra pedig egy-egy, 90 eurós összeget hirdető árcédula fog kerülni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés