Roccat Lua – gamer egér a végtelenségig leegyszerűsítve

Hirdetés

Lassan már megszoktuk, hogy egy játékra optimalizált egeret megpróbálnak minden elérhető funkcióval felvértezni annak érdekében, hogy a lehető legjobb fegyvert adják a gamerek kezébe, azonban az utóbbi időben mintha kezdenének ráébredni a gyártók, hogy a kevesebb néha több. Ennek eredményeként a Roccat pár hete bemutatott Savu hibrid egere után most egy újabb „egyszerűsített” rágcsáló megjelenését irányozta elő, amely a Lua nevet viseli.


[+]

A koncepció nem túl bonyolult, hiszen a céljuk egy normál háromgombos eszköz megalkotása volt, persze szem előtt tartva a játékosok igényeit. Ergonomikus kialakítása teljesen szimmetrikus, így jobb- és balkezes felhasználók egyaránt kényelmesen használhatják majd. A mindenféle világító betétek helyett most csak egy aránylag diszkrét Roccat logó kapott helyet az egér hátán, amely „lélegző effekttel” megbolondított háttérvilágítással tudatja a felhasználót arról, hogy bevetésre kész.

A hasában lapuló Pro Optic R2 szenzor is visszafogottnak mondható más gamer egerekhez képest, lévén maximális felbontása csupán 2000 dpi. Viszont az aktuális érték kiválasztását egy a görgő alatt elhelyezkedő dedikált gomb segíti, amely nyomkodásával nem feltétlenül kell mind a 7 lehetőséget végigzongorázni, hanem például a mellékelt szoftver segítségével úgy is konfigurálható, hogy csak az általunk használt két érzékenység között váltogat.

Gombok tekintetében a Lau valóban tartja magát a koncepcióhoz, hanyagol bármilyen oldalsó nyomógombot, a bal és jobb klikkelők mellett csak egy, oldalra nem billenő görgetőgomb található. Utóbbiról mellesleg azt állítja a gyártó, hogy abszolút precíz, pontosan léptethető és az egyes pozíciókban biztos tartást nyújt, hogy a játék hevében még véletlenül se történjen meg egy véletlen fegyverváltás. Ezenkívül a fő gombok alatt Omron mikrokapcsolók lapulnak, amelyek már sokszor bizonyítottak.

A Roccat Lua hivatalosan a héten esedékes Computex (Taipei) és az E3 expó (Los Angeles) keretein belül mutatkozik be, amelynek érdekessége lesz, hogy a másik véglet, a csúcskategóriás Kone XTD is akkor lép színre. A Lua megjelenése július-augusztus környékén várható, vételára 30 euró lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés