Roccat Savu hibrid gamer egér – csak a legszükségesebb, de az csúcsminőségben

Hirdetés

A Roccat legújabb, kifejezetten játékosoknak szánt egere, a Savu sok szempontból kitűnik az egyre népesebb választékból. A gyártó a vásárlói visszajelzéseket maximálisan figyelembe véve igyekezett megtervezni az újabb harcias rágcsálót, így született meg ez a közepes méretű, elsőre elég egyszerűnek tűnő szerkezet.


[+]

Egyik fő szempont volt, hogy minimalizálják a gombok számát, így főleg FPS játékokban lehet jó bajtárs, de arra is ügyeltek, hogy a játékon kívül a mindennapi teendők folyamán is jól használható legyen. A nyomógombok száma egyébként egy trükkel „megduplázható”, az egér élében húzódó Shift gomb segítségével a vezérlőprogramban minden egyes gombhoz két parancsot társíthatunk. Ergonomikus kialakítása a jobbkezes felhasználóknak kedvez, és a gyártó nem is tervezi balkezes variáns piacra dobását. Indoklásuk igen egyszerű, állításuk szerint nem érné meg, mert a játékosok 90%-a jobbkezes, ráadásul a balkezesek 80%-a jobb kézzel taszigálja az egeret. A Roccat külön kiemeli a „No Sweat” oldalbetéteket, amelyek az izzasztó menetek közben is száraz érzetet és biztonságos, csúszásmentes fogást biztosítanak.


[+]

A jószág gyomrában a legtöbb gamer egérrel ellentétben nem lézeres, hanem „hagyományos” optikai szenzor kapott helyet, azonban nem akármilyen egységről van szó, ugyanis ez a világ első 4000 dpi-s optikája, amely ezt a felbontást mindenféle interpolációs megoldás nélkül, teljesen natívan hozza, így a precizitással elvileg nem lesz probléma. A fentebb említett Easy-Shift[+] megoldással például az is megoldható, hogy egyetlen gomb megnyomásával életbe lépjen az Easy-Aim mód, amely az érzékenység csökkentésével hívatott segíteni az adott helyzetben felmerülő pontosabb célzás igényét.


[+]

A mellékelt szoftverrel a hátulsó világító sáv színe a 16,8 milliós palettáról választva szabadon konfigurálható, azonban még ennél is érdekesebb az úgynevezett Roccat Achievements Display (R.A.D.), amely folyamatosan monitorozza a mozgással, kattintással, görgetéssel és minden egyéb tevékenységgel kapcsolatos eseményeket, a statisztikai értékeket pedig különböző mérföldkövek elérése esetén jelzi.


[+]

Bár számunkra nem derült ki, hogy a Roccat Savi mitől is hibrid egér, de ez nem igazán roncsolja az összképet, pláne úgy, hogy kategóriájában a 60 dolláros árcédulája is emészthető.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés