Razer Ouroboros gamer egér – személyre szabható patkány klónozva

Hirdetés

A Razer bemutatta legújabb játékosoknak szánt egerét, az Ouroborost, amely első pillantásra valahogy olyan ismerősnek tűnik. Nem véletlenül, hiszen bizonyos szempontból formavilága és funkcionalitása kísértetiesen hasonlít a Cyborg által gyártott R.A.T. sorozat tagjaira. Persze nem arról van szó, hogy a Razer fogta és ez az egyben lemásolta volna valamelyik modellt, de kétségtelen, hogy a két koncepció között hasonlóságok fedezhetők fel.

Az alapötlet lényege, hogy egy olyan jószágot fejlesszenek ki, amely szinte bármilyen kézben kényelmesen használható. Ez nem könnyű feladat, mert a kézméret, valamint a jobb- és balkezes felhasználókat is figyelembe véve számos különböző igény mutatkozik, azonban az Ouroboros széleskörű személyre szabhatóságával igyekszik bármilyen tenyér formáját ergonomikusan felvenni. Elnevezése a saját farkába harapó kígyó vagy sárkány szimbólumát takarja, ezzel is utalva arra, hogy folyamatosan képes megújulni, ráadásul így a szokásos kígyós névadási minta sem csorbult.

A mérnökök három kulcsfontosságú tulajdonságot fogalmaztak meg, amelyek alapvetően behatárolják a felhasználói csoportot: az egér hossza, hátának dőlésszöge és az oldaltámaszok profilja. Ezért szimmetrikus eszközük hátulsó eleme 20 mm-es tartományban hosszában mozgatható, valamint lejtése is állítható, ezzel állításuk szerint két fontos formai adottságot kipipáltak. Ezek után a harmadik teljesítése már szinte gyerekjáték volt: a csomagban két különböző profilú oldaltámasz érkezik, ezek könnyedén csereberélhetők, variálhatók.

Az Ouroboros lelkét a díjnyertes 4G Dual Sensor System képzi, amely egy lézeres és egy hagyományos optikai szenzorral éri el a 8200 dpi-s felbontást, valamint a párosnak köszönhetően szinte bármilyen felületen „fogást” talál a mutatóeszköz. Fedélzetén összesen 11 programozható gomb található, valamint egy dedikált nyomógomb segítségével ideiglenesen csökkenthető az érzékenység, amely precízebb vezérlést igénylő mozdulatok pontos kivitelezésénél jöhet jól.

A kifejezetten játékosoknak készült egerektől már megszokhattuk, hogy kábellel, USB porton keresztül kapcsolódnak a számítógéphez, jelen esetben is egy 2,1 méteres, harisnyázott madzag továbbítja a mozdulatok adatait, azonban a Razer 1 ms-os vezeték nélküli technológiája is bevethető, amely működését egy újratölthető, AA méretű akkumulátor teszi lehetővé. Ez egyetlen töltéssel körülbelül 12 órányi folyamatos játékot tesz lehetővé, és mivel csak egyetlen darab kell belőle, így az egér tömege sem hízott túl nagyra (115 g).

A Razer Ouroboros gamer egér érkezése valamikor 2012 negyedik negyedévében várható, vételára 129 euró lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés