Hirdetés

Új motort kap a második generációs CM Storm Sentinel Advance egér

Hirdetés

2009 közepén jelentette be a Cooler Master, hogy a gamer kiegészítőket magában foglaló CM Storm részlegük égisze alatt dobja piacra a játékosok igényeire szabott Sentinel Advance egeret. Azóta sok idő eltelt, az igények és a követelmények egyaránt megváltoztak, amit időközben a Sentinel Z3ro-G piacra dobásával próbáltak követni. Lényegében ez csak egy kisebb frissítés volt a korábbi modellhez képest, ugyanis a színvilágot leszámítva csak a beállítások és a játékprofilok tárolására szolgáló belső memóriát duplázták meg 64-ről 128 kB-ra.

A továbbra is jobbkezes játékosokat preferáló Advance 2 esetében ennél komolyabb változtatást eszközöltek, noha elsőre úgy tűnik, hogy a nyolc programozható gomb, a felső OLED kijelző és forma továbbra is a régi, ismét csak a színvilággal babráltak. Valószínűleg az eladások és vásárlói visszajelzések alapján döntöttek úgy, hogy a külsőségeken nem érdemes változtatni, de a lassacskán elavuló motorhoz annál inkább érdemes hozzányúlni. A lényegi újítást tehát belül kell keresni!

A korábbi 5600 dpi-s Storm Tactical Twin-laser szenzort a második generációs változatban egy Avago 9800-as lézeres egységre cserélték, aminek egyik előnye, hogy kevésbé érzékeny milyen felületen taszigáljuk éppen. Az új szenzor legfeljebb 8200 cpi-re képes, míg a beállítható legkisebb érzékenység kisebb lehet, mint a korábban alkalmazott szenzoré, így összességében véve a felhasználók tágabb beállítási tartományban tudnak mozogni, ráadásul emellett javult a pontosság is.

Ezt leszámítva tehát minden maradt a régi, így például az X és Y tengely érzékenysége külön konfigurálható, a 128 kB-os belső memória továbbra is jelen van, de még az 5 x 4,5 grammos súlyozási rendszer is érintetlen maradt. A CM Storm Sentinel Advance 2 megjelenése még ebben a hónapban várható 60 dolláros vételáron.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés