Részletek a Zen X-Fi médialejátszóról

Hirdetés

Az ázsiai régióban e hónap közepétől vásárolható meg a Creative legújabb hordozható médialejátszója, a Zen X-Fi. Nem véletlen a hangkártyáknál bejáratott márkanév, az X-Fi funkciócsomagból itt két elem jelenik meg: az X-Fi Crystalizer veszteséges tömörítésű hangállományok esetében igyekszik rekonstruálni a csorbát szenvedett mély és magas tartományokat, az X-Fi Expand pedig a térérzetet javítja. Ezeken kívül természetesen nem hiányzik az equalizer és a mélyhang-kiemelés sem.

Creative Zen X-Fi

A lejátszó 8, 16 vagy 32 GB belső flashmemóriával rendelkezik, a tárhely SD/SDHC memóriakártyával tovább bővíthető. Hangja fülhallgató helyett a beépített monó hangszórón is megszólaltatható, a megjelenítésről pedig egy 2,5 hüvelykes, 320x240 pixel felbontású, 16,7 millió szín megjelenítésére képes kijelző gondoskodik. A Zen X-Fi közvetlenül ráköthető egy számítógép USB portjára, a két nagyobbik modellt emellett 802.11b/g Wi-Fi interfésszel is ellátják. A készülék így hozzáférhet a hálózatban megosztott médiafájlokhoz, a streameket pedig nemcsak lejátssza, de igény esetén rögzíti is. Az extrák között chatelési lehetőséget, diktafon funkciót és FM rádiót is találunk, míg a Microsoft Outlook Calendar a kontaktok és a napi teendők számon tartására ad módot.

A lényeg persze a médiafájlok lejátszása – a Zen X-Fi megszólaltatja a WAV, MP3, WMA (DRM10-zel is) és AAC kódolású zenéket, kezeli a WMV, Motion JPEG, MPEG-4, XviD videókat. JPEG állóképek nézegetése mellett szinte természetes a diavetítés, illetve a lemezborítók megjelenítésének képessége. A Creative ezt a tudást egy 83 x 55 x 13 mm-es, 69 grammot nyomó testbe csomagolja, melynek lítiumion akkumulátora akár 36 órányi folyamatos zenehallgatást vagy 5 órányi videózást bír ki egy feltöltéssel. A Zen X-Fi három változata Japánban mintegy 24 400, 31 200, illetve 45 000 forintnak megfelelő áron lesz elérhető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés