Rendőr bújik az új Catalystba

Hirdetés

Menetrendszerűen megérkezett az ATI Technologies Radeon termékcsaládjához fejlesztett Catalyst meghajtócsomagnak legújabb, 5.8-as verziószámot viselő változata. Az új vezérlőszoftver, mely szokás szerint több változatban is letölthető Windows 2000 és XP (32 és 64 bites egyaránt) operációs rendszerekhez, a videokártya-meghajtók közül elsőként alkalmazza a nagyfelbontású videoanyagok másolásvédelmét szolgáló COPP eljárást.

A DVD Forum, a Blu-ray Disc Szövetség és a Digital Transmission Licensing Administrator (DTLA) által közösen kidolgozott COPP (Certified Output Protection Protocol) rendszer lényegében egy teljesen új másolásvédelmi eljárás, mely a nagyfelbontású, nagy sávszélességű mozgóképtartalmak digitális továbbításának biztosítására szolgál (Digital Video Interface featuring High-bandwith Digital Content Protection – DVI-HDCP). A szabvány implementálása fontos előrelépés lehet a gyártók számára, ugyanis a jövőben megjelenő mozgóképformátumok minden jel szerint csak a COPP-nak megfelelő szoftverek és hardverek segítségével lesznek lejátszhatók (amennyiben a rendszernek akár csak egyetlen láncszeme nem felel meg a szabványnak, úgy a tartalom nem lesz hozzáférhető az adott számítógépen).

Az ATI új Catalyst meghajtócsomagja a COPP-on kívül semmilyen újítást nem tartalmaz, ám az új vezérlőszoftverrel szokás szerint kisebb-nagyobb, játékokkal kapcsolatos hibák is kijavításra kerültek, mindemellett a Catalyst Control Center vezérlőfelületet is tovább foltozta a gyártó. Az ATI legújabb Catalyst meghajtója letölthető a vállalat terméktámogatási oldaláról.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés