Hi​r​d​etés

2018. április 21., szombat

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

WHQL aláírást kapott a 16.12.2-es Radeon Software

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A Crimson ReLive Edition családba sorolt eszközillesztő telepítése nem kötelező, mivel pontosan ugyanazt tudja, mint az AMD által aláírt verzió.

Az AMD a héten kiadta az ünnepek előtt megjelent, 16.12.2-es Radeon Software Crimson ReLive Edition eszközillesztő WHQL aláírással rendelkező változatát. Az csomag az AMD által aláírt verziótól funkcionálisan semmiben sem különbözik, csupán a Microsoft aláírása is rajta van az eszközillesztőkön, ha van olyan felhasználó, akinek ez számít. Ugyanakkor akik már telepítették a korábbi 16.12.2-es kiadást, azoknak teljesen felesleges frissíteniük, mivel bájtról-bájtra ugyanaz a WHQL kiadás.

A 16.12.2-es verziójú, WHQL aláírással rendelkező, Crimson Edition ReLive családba sorolt drivercsomag továbbra is a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, az eddig megjelent GCN-es APU-khoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált. Ugyanez igaz a Windows 8-ra is, amelyet Windows 8.1-re kell frissíteni. Mindemellett bizonyos újabb hardverek esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Crimson Edition 16.12.2-es WHQL driver és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről. A korábbi, AMD által aláírt verzió eltávolításra került, így mostantól csak a WHQL opció érhető el.

Gyártók, szolgáltatók

Hi​rd​etés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.