Két címben is gyorsít az új Radeon Software

A 18.2.3-as eszközillesztő a friss profilok mellett számos hibát is korrigál.

Az AMD elérhetővé tette a 18.2.3-as verziószámú Radeon Software kiadását, amely a Brass Tactics, a Sea of Thieves és a Final Fantasy XII The Zodiac Age című játékokhoz kínál új, illetve frissített profilokat. Az AMD az utóbbi két címben, két VGA-n ki is mérte a várható előrelépést, így a Radeon RX Vega 56 akár 29, illetve 13 százalékot gyorsulhat átlagosan a Sea of Thieves és a Final Fantasy XII The Zodiac Age alatt a 18.2.2-es meghajtóhoz viszonyítva, míg a Radeon RX 580 esetében rendre 39 és 20 százalékos extrára lehet számítani. A többi hardver szempontjából a felhasználóknak kell ellenőrizni a gyorsulás mértékét.

Szokás szerint pár hibát is korrigál a meghajtó, többek között a FreeSync nem okoz többet villogó videolejátszást a Chrome böngészőben, illetve a több kijelzővel dolgozó rendszereknél eltűnik az a hiba, ami variálható frissítési frekvencia mellett akadásokat eredményezett. Az aktív Enhanced Sync sem okoz többet képi hibákat szintén aktív Radeon Overlay mellett az egyes FreeSync monitorokkal, illetve utóbbi szolgáltatás a Vulkan API-n működő játékokkal is apróbb villogások nélkül fog üzemelni. Mindezek mellett a Radeon Relive is hangtorzulások nélkül fogja lementeni az azonnali visszajátszásokat.

A játékok szempontjából a Fortnite alatt megszűnnek az egyes grafikai beállításokkal megjelenő hibák, illetve a Middle-earth: Shadow of War is biztosan elindul UWP alkalmazásként, ahogy a For Honor indítása sem okoz majd fennakadásokat.

A 18.2.3-as verziójú, Adrenalin Edition családba sorolt drivercsomag a Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, Vega, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Adrenalin Edition 18.2.3-as szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés