Hirdetés

Radeon HD 4870 X2 az XFX műhelyéből

Hirdetés

A kiszivárgott információk szerint a nemrég bejelentett XFX Radeonok meglehetősen jól szerepeltek az elmúlt egy hónapban, így a vállalat vezetősége elégedett az AMD-vel kezdeményezett partnerkapcsolattal. Nem csoda hát, hogy a közkedvelt gyártó is megjelentette a jelenlegi Radeon széria zászlóshajóját, melyet már jó ideje a világ leggyorsabb DirectX 10.1 kompatibilis grafikus kártyájaként tartanak számon.

A két darab 55 nm-es technológiával gyártott, RV770 kódnevű grafikus processzort magába foglaló termék összesen 1600 shader processzorral és 80 textúrázó csatornával rendelkezik. A chipek mag- és effektív memória-órajelei teljesen megegyeznek az AMD ajánlásaival, azaz 750 és 3600 MHz-en üzemelnek. A referenciának megfelelő hűtés alatt kétszer 1 GB-os memóriakapacitás bújik meg, mely DDR5 szabványú memóriamodulokból épül fel.

A PCI Express 2.0 csatolóval ellátott kártyán a tévékimeneten kívül két DVI portot is elhelyeztek a tervezők, emellett DVI/HDMI adapter is található a termék dobozában. Az XFX Radeon HD 4870 X2 már fellelhető az üzletekben, ajánlott fogyasztói ára 478 dollár.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • XFX

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés