Extrémgyors hálókártyával támad a QNAP

A QXG-10G1T helyt tud állni egészen gyors hálózatokban is.

Hirdetés

A QNAP a hazai piacon, illetve híreinkben is a NAS megoldásairól ismert vállalat. Új bejelentésük azonban más vizekre evez, hiszen egy hálózati kártyáról van szó, ami a QXG-10G1T jelzést viseli. Ezt a gyártó az egészen gyors hálózatokra tervezte, elvégre ma már nem feltétlenül elég a pusztán gigabites tempó melletti adatátviteli teljesítmény.

A termék öt szabványt támogat: 10GBASE-T, 5GBASE-T, 2.5GBASE-T, 1000BASE-T és 100BASE-TX, vagyis képes rendre 10, 5, valamint 2,5 Gbps-os, illetve 1000 és 100 Mbps-os sebességet biztosítani, természetesen a megfelelő hálózatban. Ha az RJ45 csatlakozót használjuk, akkor nem kell a hálózati infrastruktúránkat átszervezni, de az újdonságba rejlő lehetőségeket csak megfelelő kábelekkel lehet kihasználni. Például Cat 5e kábelekkel elérhető az 5 Gbps átviteli sebesség, míg a Cat 6a esetében ez akár 10 Gbps is lehet.

 

Az x4-es PCI Express 3.0-s interfésszel kapcsolódó kártya lelke egy Aquantia NBASE-T NIC, amely passzív hűtést is kapott a stabil működéséhez. A dobozában az előre felszerelt, alacsony profilú hátlap mellett egy normál méretű is található, és persze a gyártó saját NAS megoldásairól sem feledkezett meg.

A QNAP QXG-10G1T megvásárolható a vállalat saját webáruházából, ahol az ára 140 dollár, de a szállítása már a kereskedőpartnerek felé is megkezdődött.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés