Programajánló: negyedszerre is lesz bacsis-tuning retro számítógépkiállítás

A legenda folytatódik régi, ikonikus CPU-kkal és VGA-kkal, az elmúlt évtizedek számítógépeivel, és igazi hardverritkaságokkal.

A PROHARDVER! közösség ismert tagja, bacsis, már negyedszer rendezi meg a BRSZK-t, azaz "bacsis-tuning retro számítógép kiállítást", amely három évtized fejlődését öleli fel, ritka és különleges hardverekkel.

A korábbi, amúgy sem kicsi géppark most is bővült, így újdonságokra is lehet számítani, ugyanis az zömében x86-os rendszereket kiegészítik majd más architektúrát használó megoldások. Ezek között magyar gyártású különlegességek is lesznek, amelyet frescho biztosít, aki szintén a PROHARDVER! közösség tagja.

Természetesen hiába régiek a gépek, bizony ezeket is lehet tuningolni, amire Aventyr vállalkozik, de természetesen a résztvevők is szerencsét próbálhatnak.

A rendezvény szokás szerint szórakozásra is kiváló, mivel számos működő rendszer lesz, illetve több ikonikus játék (Duke Nukem 3D, Blood, illetve GTA) többjátékos módja is kipróbálható lesz.

Külön kiemelendő még a gázplazmakijelzős szekció, ha valamit, akkor ezt mindenképpen érdemes megnézni, már csak azért is, mert elképesztően megmutatkozik majd a kontraszt a több évtizeddel korábbi és a mai csúcstechnika között.


[+]

A "4. BRSZK, azaz bacsis-tuning retro számítógép kiállítás" információi:

  • Helyszín: Füle, Művelődési ház, Széchenyi u. 36.
  • Időpont: 2018. 05. 12. (szombat) 10-20 óráig; 2018. 05. 13. (vasárnap) 10-18 óráig
  • A rendezvény weboldala: bacsis-tuning.hu

A belépés természetesen most is ingyenes, ahogy az előző évben is az volt. Társoldalunkon a Logouton a szervező egy részletesebb írásban is bemutatja a közelgő eseményt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés