Hirdetés

Programajánló: ötödszörre jön a bacsis-tuning retro számítógépkiállítás

Ha retró, akkor BRSZK. 30 évnyi informatika, igazi hardverritkaságokkal, illetve először gyereksarokkal.

A PROHARDVER! közösség ismert tagja, bacsis, már ötödször rendezi meg a BRSZK-t, azaz "bacsis-tuning retro számítógép kiállítást", amely 30 év fejlődését öleli fel, ritka és különleges hardverekkel.

A retró géppark is bővülni fog, többek között a zömében x86-os rendszereket kiegészítik majd más architektúrát használó, illetve megoldások, amelyeket frescho biztosít. Emellett schilence régi VGA-kat visz a kiállításra, köztük a 3dfx Voodoo 5 5500-at, Pdaw retró PDA-kkal és kalkulátorokkal készül, flymi hűtőgyűjteményét teszi ki a kíváncsi szempárok elé, míg CocooN-z a retró játékgyűjteményével gazdagítja a felhozatalt. Eközben a tuning sem maradhat el, természetesen a régi gépeken, amit Alpi fog bemutatni.

A szórakoztatás sem kerül háttérbe, elvégre hiába beszélünk öreg gépekről, számos közülők még működik, amelyeken több ikonikus játék (Duke Nukem 3D, Blood, GTA, Quake, Need For Speed 3) többjátékos módja is kipróbálható.

Idén először a családi szintű lesz a szórakozás, ugyanis gyereksarok várja a technológia iránt még kevésbé fogékony, nagyon fiatal generációt, ahol az elektromos áram csodája által biztosított szórakozástatást éppen kerülni kívánó szülők is elbeszélgethetnek egymással.

Az "5. BRSZK, azaz bacsis-tuning retro számítógép kiállítás" információi:

  • Helyszín: Füle, Tornacsarnok, Petőfi S. utca 12.
  • Időpont: 2019. 05. 18. (szombat) 10-20 óráig; 2019. 05. 19. (vasárnap) 10-18 óráig
  • A rendezvény weboldala: bacsis-tuning.hu

A belépés természetesen most is ingyenes, ahogy az előző évben is az volt. Társoldalunkon, a Logouton a szervező egy részletesebb írásban is bemutatja a közelgő eseményt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés