Programajánló: idén is lesz GPU Day

A hazánkban megrendezésre kerülő hetedik GPU Workshop számos előadással, két napig várja a szakmában jártasabb érdeklődőket.

Idén hetedik alkalommal rendezik meg a GPU Workshopot, amely hazánk GPGPU-s közösségének kínál betekintést az iparág jövőjében. Az MTA Wigner GPU-Laborja által delegált GPU Day 2017 az előző két évi rendezvényhez hasonlóan kétnapos lesz, és ezúttal a gyorsítók tudományos felhasználása a téma.

Hirdetés

A hardvergyártók közül ezúttal az Intel lesz jelen. A vállalat az FGPA-kra fog koncentrálni két előadásban is, amelyeket Miroslaw Walukiewicz és Suleyman Demirsoy tartanak meg. Egy harmadik, Lehóczky Zoltán által tartandó előadásban is főszerepet kapnak az FPGA-k, de ezúttal a Hastlayer szemszögéből. Utóbbi egy Lombiq Kft. által fejlesztett eszköz, amely lehetővé teszi a .NET platformot használó fejlesztőknek, hogy a megírt programjaik teljesítménykritikus részeit FPGA-kkal gyorsítsák.


[+]

A Codeplay mondhatni visszatérő vendég, és ezúttal Mehdi Goli fog beszélni az Eigen Tensor könyvtárak SYCL-ön keresztüli gyorsításáról. A CERN-től Xavier Eric Ouvrard és Richárd Forster érkezik egy-egy tudományos előadással, illetve Michał Bejger a Varsóban található, Nikolausz Kopernikusz Csillagászati Központ képviselőjeként a gravitációs hullámok keresésének nehézségeiről tart előadást. Mindezek mellett Barsi Attila, a Holografika Kft. képviseletében a GPU-val gyorsított fény-mező felvételét és feldolgozását fogja elemezni.

A GPU Day 2017. június 22-én és 23-án kerül megrendezésre Budapesten a Konkoly-Thege Miklós út 29-33. címen. Az angol nyelvű rendezvényről az alábbi oldalon lehet bővebb tájékoztatást szerezni. A szükséges regisztráció az alábbi linken adható le, amíg van szabad hely, és ebből már elég kevés van, tehát érdemes sietni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés