Programajánló: közeledik az idei GPU Day

A hazánkban megrendezésre kerülő nyolcadik GPU Workshop rengeteg előadással, két napig várja az érdeklődőket.

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg azt a GPU Workshopot, amely hazánk GPGPU-s közösségének kínál betekintést az iparág jövőjében. Az MTA Wigner GPU-Laborja által delegált GPU Day 2018 a korábbi évek rendezvényeihez hasonlóan kétnapos lesz, és a Lombiq Kft. szponzorálja.

Hirdetés

A nagy gyártók ezúttal egy picit háttérbe szorultak, de ez nem nagy baj, mivel az előadások nagyon széles érdeklődési kört fednek le. Többek között a Hastlayer idén is szóba kerül, ami egy Lombiq Kft. által fejlesztett eszköz, és lehetővé teszi a .NET platformot használó fejlesztőknek, hogy a megírt programjaik teljesítménykritikus részeit FPGA-kkal gyorsítsák.

A nagy visszatérőnek számító Codeplay sem hagyta ki az eseményt, így Christopher Di Bella a modern C++ Standard Library párhuzamosításáról fog beszélni. A CERN-től Richárd Forster érkezik egy tudományos előadással, illetve a gépi tanulás is több prezentációban szóba fog kerülni, többek között Filip Morawski, Nikolausz Kopernikusz Csillagászati Központ képviselőjeként erről és a gravitációs hullámokról fog értekezni. A GPU-val segített sugárkövetés is téma lesz hála Barsi Attilának, aki Holografika Kft. képviseletében lesz jelen, tovább a Microsofttól Szabó Márk a kevert valóság jövőjének témáját veszi majd elő.

Ha mindez nem lenne elég, akkor Zimborás Zoltán előadásában a kvantum-számítástechnikába is betekintést lehet nyerni, de még számos más, igen érdekesnek látszó prezentáció is lesz.

A GPU Day 2018. június 21-én és 22-én kerül megrendezésre Budapesten a Konkoly-Thege Miklós út 29-33. címen. Az angol nyelvű rendezvényről az alábbi oldalon lehet bővebb tájékoztatást szerezni. A szükséges regisztráció az alábbi linken adható le, méghozzá addig, amíg van szabad hely, és ebből már nagyon kevés van, információink szerint csak 14, tehát érdemes sietni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés