2019. augusztus 23., péntek

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

Profi grafika Intel módra

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Akcióban az Intel Knights Ferry.

Az IDF alkalmával az Intel a nyáron bemutatott Knights Ferry képességeit is prezentálta. A termék ugyan nem jelent meg kereskedelmi forgalomban, de a vállalat partnerei és az érdeklődő fejlesztők hozzájuthatnak. A rendezvényen tartott prezentáció alatt a Wolfenstein ray-tracinges verzióját mutatták be, ami első látásra úgy tűnhet, hogy egy notebookon fut, de a látszat csal. Valójában a számításokat négy darab szerver végzi, melyekben egy-egy Knights Ferry kártya dolgozik. Gyakorlatilag egy felhős modellről van szó, ami lehetővé teszi a számítások távoli gépen történő végrehajtását a hálózat segítségével.

Hirdetés

A program egyébként jó sebességgel futott a beállított 1280x720 pixeles felbontás mellett, és alapvetően bemutatja a ray-tracing erejét. Ami nagyon örömteli, hogy a jelenetben mozgó objektumok is voltak, és a sebesség így is folyamatosnak nevezhető, vagyis egyre közelebb vagyunk a raszterizálás részleges vagy esetlegesen teljes leváltásához. Persze még így is években érdemes gondolkodni.

Az Intel MIC (Many Integrated Core) architektúrát alkalmazó termékekből leghamarabb 2012-ben lesz kereskedelmi forgalomban kapható megoldás. Érdemes megjegyezni, hogy hasonló szolgáltatást már kínál az NVIDIA a Tesla és a Quadro rendszerekhez, így a ray-tracing előnyeit a konkurens vállalat már javában kamatoztatja.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.