Prestigio MultiPad Visconte: az első Prestigio tablet Windows 8.1-gyel

A többnyire tabletjeiről, mobiltelefonjairól, navigációs eszközeiről és egyéb kiegészítőiről ismert Prestigio a tegnapi napon egy egészen új irányvonalat tárt fel, ugyanis bejelentették, hogy az Android után a windowsos táblagépekkel is megpróbálkoznak, méghozzá az x86 architektúra és Windows 8.1 operációs rendszer páros vonalon (ARM+Windows RT kombinációról nem esett szó). A gyártó első ilyen terméke, a 10,1 colos Prestigio MultiTab Viscone már elkészült, így várhatóan leghamarabb 2014 januárjában, de legkésőbb valamikor a jövő év első negyedévében érkezik a hazai piacra.

Technikai paraméterek terén kisebb meglepetés, hogy a cég nem az új Intel Atom Bay Trail platform valamelyik tabletbe való Atom SoC-jához, hanem a kétmagos, 1,46 GHz-es Celeron N2805-höz nyúlt, ami a Bay Trail-M családhoz tartozik. Emellé 2 GB RAM és 32 (opcionálisan 64) GB fedélzeti tárhely tartozhat, ami legfeljebb 64 GB-tal tovább bővíthető majd tovább a microSD sloton keresztül. A készülék kijelzőjének mérete mint említettük 10,1", amire 1280x800 pixel került, a panel tekintetében pedig széles betekintési szöget kínáló kapacitív IPS érintőkijelzővel lesz dolgunk, ami 10 ujj egyidejű érzékelésére képes.

A 258,66 x 173,3 x 9,9 milliméteres méretekkel és mindössze 590 grammos tömeggel rendelkező MultiTab Visconte házába a felsoroltakon kívül bepréseltek egy HD előlapi webkamerát, sztereó hangszórókat, G szenzort és USB 3.0 és HDMI 1.4 portokat. Nem hiányzik az IEEE 802.11b/g/n Wi-Fi és Bluetooth 4.0 kombó vezérlő sem, egyes modellekbe pedig feláras opcióként a 3G modem is bekerül. A tápellátásról egy 4000 mAh-s lítiumpolimer akkumulátort, mely állítólag 4 órás üzemidőt kínál videólejátszás közben.

A hazai forgalmazó reményei szerint a táblagép bruttó 90 000 forintos végfelhasználói ár körül rajtolhat a hazai piacon, amiben az eszközön felül természetesen benne van az operációs rendszer és az MS Office Home & Student irodai programcsomag is, de az extra szoftverekről nincs információnk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés