Portal puska antigravitációs képességgel felvértezve

A Valve Half-Life és Counter-Strike sikersorozatai világszerte komoly rajongótáborral rendelkeznek még a mai napig is, azonban gondolkodtató, ügyességi játékuk, a Portal és annak második kiadása egészen újszerű szemléletével még az oktatásban elismertté vált, hiszen a játék során felmerülő feladatok megdolgoztatják az agyat, javítva ezzel a feladatmegoldó képességet. Ebben legfontosabb eszközünk a „Portal puska”, amely nem is igazi fegyver, hanem inkább egy eszköz, amely a teleportáláshoz szükséges kapuk létrehozását végzi.


(forrás: Hack a Day) [+]

A különleges formájú „fegyver” modellje bárki számára beszerezhető, a Hack a Day csapata viszont úgy gondolta, egy látványos képességgel ruházza fel a szerkezetet. Az eszköz a játékban tárgyak mozgatására is alkalmas, ezért Caleb Kraft úgy döntött, hogy ezt az antigravitációs működést beépíti a modellbe. Persze nem egy tudományos kísérlet keretein belül létrejött forradalmi találmányról van szó, csupán a hatás megteremtése volt a vél.


(forrás: Hack a Day) [+]

A piacon már régóta kaphatók olyan Földgömbök, amelyek elektromágneses mezőben lebegnek, így kézenfekvő volt az ötlet, hogy egy ilyen termék beszerzése és darabokra szedése az első lépés a koncepció megvalósításához. Egy nagyobb, 8” átmérőjű StellaNova Földgömbre esett a választás, abban reménykedve, hogy ennek talán erősebb a mágneses mezeje, mint a kisebb modelleknek. A tekercs és a mágnes kiberhelését követően az volt a cél, hogy egy a játékból ismert kocka lebegjen a fegyver csöve előtt, azonban nem sikerült olyan darabot találni, amely méret és tömeg szempontjából is megfelelt volna a követelményeknek, így saját kockát készített, a mágnest pedig belsejébe rejtette.


(forrás: Hack a Day) [+]

A fegyver karja sajnos gyengének bizonyult a tekercs megtartásához, így egy formára hajlított acél vázzal merevítette, ezzel lényegében el is készült az első nyers prototípus. Az eredeti Földgömbben egy alsó mágnes stabilizálja a lebegő tárgyat, ennek hiányában a kocka meglehetősen instabil, a puskát kézben tartani szinte esélytelen, így a következő lépés ennek megoldása, valamint a tekercs esztétikusabb integrálása, mert jelen állapotában elég barkács hatást kelt. Viszont a koncepció életképes, így érdemes finomítani a kivitelezést.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés