Íme, a Világ egyik legkisebb viselhető kamerája

Akár egy szemüveg szárára is felcsíptethető a HD videók elkészítésére képes PogoCam.

A PogoTec bejelentette, hogy elkészültek egy vadonatúj, igen kompakt kialakítású hordozható kamerával, a PogoCam fantázianevű termékkel, amelyet 130 dolláros áron dobnak majd piacra. Állításuk szerint ez jelenleg a világ legkisebb viselhető kamerája, de ez azért nem száz százalék, hogy így van, valami azt súgja, hogy a titkosszolgálatok, nyomozók stb. ennél azért apróbb eszközöket is használnak.

PogoCam
PogoCam [+]

A masina 4,2 centiméter hosszú, 1,9 centiméter magas, és 1,25 centiméter széles, tömege pedig csupán 5 gramm. Egy mágneses modul segítségével egyszerűen és gyorsan odaerősíthető bárhova, bár kérdés, hogy mennyire stabilan tart ez a megoldás. Az 5 megapixeles szenzorral ellátott PogoCam cseppálló, és a fejlesztők szerint akár egy szemüveg szárára is könnyedén felpattintható. Állóképek mellett akár HD videók elkészítését is szavatolja, másodpercenkénti 30 képkockás rögzítési sebesség mellett. Viszont az meglehetősen furának tűnik, hogy be kell érni mindössze két percnyi anyaggal vagy 100 fotóval, ugyanis a belső tárhelyre csak ennyi fér.

A gyártó a termékkommunikációban kihangsúlyozza, hogy a termék akkor is nagyon jól beválhat, ha valaki sporttémájú, orvosi vagy biztonsági témájú videókat szeretne készíteni. Mindenesetre elsőként élőben a CES-en lehet majd megnézni, kipróbálni 2017 januárjában.

PogoCam
PogoCam [+]

Előzmények

Hirdetés