IFA 2016: 4K kamkorder és csúcs audioeszközök a Panasonic/Technics standján

Impozáns képességekkel rendelkező kamera bemutatója mellett jártunk a Technics standján is, ahol lemezjátszót és fejhallgatót láttunk.

Bár az okosotthon megoldások kapták a legnagyobb hangsúlyt, természetesen a szórakoztatóelektronika is része volt a Panasonic sajtóeseményének, ahol az OLED tévé és a kisebbik UHD Blu-ray lejátszó mellett más érdekességet is bemutatott. Az egyik ilyen az új HC-X1 4K képes professzionális kamkorder.  Az 1"-os szenzorral ellátott kamera igyekszik kielégíteni a komolyabb igényeket is, így felszereltsége is ennek megfelelő. Elöl egy Leica Dicomar lencserendszert találunk, ami 24 mm-ről indul és 20x-os átfogást biztosít, és amihez teljes manuális kontrollt  kapunk a zoom-, fókusz- és rekeszgyűrűk által. Emellett dupla XLR audiobemenet, egy 3,5"-os, 270°-ban forgatható és használaton kívül elrejthető LCD kijelző, beépített ND-szűrő és OLED elektronikus kereső tarkítják a sort. Videókból DCI 4K esetén 24p, míg az alig kisebb 4K UHD felbontásnál (3840x2160) már 50p és 60p sebességgel áll rendelkezésre és az 1080p esetén sem változik, azonban 720p esetén már kaphatunk 120 fps-t is. A gyártó külön kiemelte a fejlett mozgáskövetést, valamint a fejlett optikai stabilizátort.


[+]

Említést kapott még a Panasonic égisze alá tartozó Technics is, külön kiemelve a high-end lemezlejátszóját, de ezen felül is jelentős mennyiségű terméket vonultatott fel, köztük például a dupla driveres T-700 fejhallgatót is.


[+]

Az IFA kiállítás közvetítésében egy HP 1040 Folio G3 notebook volt segítségünkre.

Azóta történt

Hirdetés